Boks

Terence Crawford nadjačao Israila Madrimova, Bakole u petoj rundi nokautirao Andersona

Terence Crawford (41-0, 31 KO) je na velikoj boksačkoj priredbi na BMO stadionu u Los Angelesu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Uzbekistanca Israila Madrimova (10-1-1, 7 KO) i osvojio WBA-ov naslov prvaka u super-velter kategoriji.

Američki borac i jedan od trenutačno najboljih boksača na svijetu tako postao je svjetski prvak u četvrtoj različitoj težinskoj kategoriji.

Naime, Bud se prvi put borio u kategoriji do 69,9 kilograma. Moglo se primijetiti kako je Crawford imao problema s Madrimovim brzim pokretima, no kada je uhvatio ritam sve se brzo posložilo.

Sva tri suca prednost su dala Crawfordu 116-112, 115-113 i 115-113!

Amerikancu je to bila prva pobjeda nakon više od godinu dana pauze. Lani u srpnju je prekidom u devetoj rundi svladao Errola Spencea Jr.-a i ujedinio naslove u velter kategoriji.

Martin Bakole zaustavio je pobjednički niz Jareda Andersona. Kongoanski teškaš je tehničkim nokautom u petoj rundi pobijedio mladog američkog boksača za kojeg mnogi govore da je budućnost teške kategorije.

Bakole je odmah nametnuo svoj ritam, te je već u prvoj rundi poslao Pravu veliku bebu u nokdaun.

U sljedeće tri runde nastavili su razmjenjivati udarce, te je Martin uspješno zaustavio svaku Jaredovu prijetnju.

No Bakole je u petoj rundi odlučio završiti meč. Prvo je Andersona poslao u još jedan nokdaun, koji me najavio ono što bi se moglo dogoditi u nastavku borbe. U posljednjoj minuti Jared je još jednom završio na tlu i to je bio kraj.

Martin Bakole (21-1, 16 KO) je dokazao da pripada među deset najboljih teškaša na svijetu i sada će njegov sljedeći nastup biti pod povećalom.

Jaredu Andersonu to je prvi poraz nakon 17 pobjeda u nizu.

A teškaški meč između Andyja Ruiza Jr.-a (35-2-1, 22 KO) i Jarrella Millera (26-1-2, 22 KO) završio je remijem.

Prve runde ponudile su mnogo akcije, no u drugom dijelu meča ritam se usporio, no i dalje su sijevali teški udarci s obje strane.

Miller je nadmašio Ruiza u broju uspješnih udaraca 183-113, te se činilo kako je učinio dovoljno za pobjedu, no ne i kod sudaca.

Naime, dvojica sudaca su borbu bodovali neodlučeno (114-114), dok je treći prednost dao Milleru (116-112).

José Valenzuela je novi prvak WBA-ove super-lake kategorije. u meksičkom obračunu El Rayo je podijeljenom odlukom sudaca nadjačao sunarodnjaka Isaaca Cruza.

Nakon uzbudljivih i neizvjesnih 12 rundi dva su suca bodovala u korist Joséa (116-112), dok je treći prednost dao Isaacu (115-113.

Valenzueli (14-2, 9 KO) je ovo bila druga pobjeda u nizu nakon dva poreza zaredom protiv Edwina De Los Santosa i Chrisa Colberta.

Krajem prošle godine u revanšu je nokautom u šestoj rundi svladao Colberta, a svoju dobru formu potvrdio je i trijumfom nad Cruzom (26-3-1, 18 KO), te najavio kako je spreman za velike borbe.

Odgovori

Back to top button