Boks

Martin Bakole: Tyson Fury će u revanšu nokautirati Oleksandra Usyka

Kongoanski teškaš Martin Bakole ovog vikenda u Los Angelesu boksa protiv Jareda Andersona, te se nada kako će nakon pobjede protiv američke nade napokon dobiti priliku boriti se u nekoj velikoj borbi.

Bakole ne skriva nadu kako bi u nekom od sljedećih mečeva dobio priliku boriti se za naslov svjetskog prvaka, pa možda i okršaj s boljim iz dvoboja između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

Tijekom godina je sparirao s mnogim najboljim svjetskim teškašima među kojima su Tyson Fury, Oleksandr Usyk, Anthony Joshua i Daniel Dubois. A najbolji dojam ostavio je Fury.

– Jedina osoba koja me impresionirala je Tyson Fury. On je veliki tip, mnogo se kreće i vrlo je pokretan – rekao je Martin Bakole za Sky Sports, pa dodao:

– A Usyk nije takav. S Usykom sam sparirao u malom ringu i to mu je bilo vrlo naporno. Kada smo zajedno sparirali, bio je itekako fokusiran na mene. Dobro sam ga namučio, cijelo je vrijeme bio pod pritiskom. S Furyjem je bilo drukčije. Sparirali smo u velikom ringu i bilo je opušteno. To je bio jako dobar sparing za gledati.

Fury je sredinom svibnja izgubio protiv Usyka u nezaboravnoj borbi za apsolutnog prvaka svijeta. Teškaški dvojac dogovorio je revanš, koji će se održati u prosincu u Saudijskoj Arabiji.

Bakole vjeruje kako će Fury pobijediti u uzvratnom meču i to će učiniti nokautom!

– Iznenadio sam se kada je Usyk pobijedio Furyja, a pogotovo Tysonov nastup. On se poigravao s Usykom. Trebao je biti usredotočen kao u revanšu protiv Deontaya Wildera. Bude li tako mentalno jak u revanšu, mislim da će nokautom pobijediti Usyka kao što je učinio i protiv Wildera. Mora doći fokusiran s ogromnom željom za pobjedu – kazao je Bakole pa nastavio:

– Kada je stavio ruke iza leđa time je pokazao kako uopće nije usredotočen na borbu. A jedna runda promijenila je sve, dovoljan je bio jedan lijevi kroše. On mora biti sto posto fokusiran na meč, a ne da se igra. Usyk je od prvog zvuka gonga znao po što je došao u ring.

Odgovori

Back to top button