Boks

Chris Billam-Smith objasnio zašto je odbio meč protiv Jaija Opetaije

Dvojica trenutačno najboljih boksača kruzer kategorije Jai Opetaia i Chris Billam-Smith neće tako brzo dogovoriti međusobni okršaj.

Naime, Billam-Smith se priprema za potencijalnu borbu protiv WBA-ova prvaka Gilberta Ramireza, koja je najavljena za studeni.

Obveze ima i Opetaia, vlasnik IBF-ova pojasa, koji bi 12. listopada u Rijadu trebao boksati protiv Jacka Masseya.

– To bi bila borba za broj jedan u kategoriji, no kako obojica već imamo meč, rekao sam: ‘Bit ću spreman u studenom ili prosincu’. I Opetaia se složio sa mnom, ta nam je borba trebala biti ponuđena deset tjedana ranije, to bi nam bilo dovoljno za kamp. No ja sam tada tek počeo odmor u Americi i znao sam kako ne mogu na vrijeme početi s pripremama. A Opetaia je vrlo dobar borac i za njega moram imati savršene pripreme – kazao je Chris Billam-Smith i dodao:

– No Opetaia trenutačno nije tako dobar kako svi misle, jedini pravi protivnik s kojim se borio je Mairis Briedis. On je sjajan boksač, ali kakav je bio Briedis? Mairis se nije borio dvije godine, zadnja dva meča imao je protiv Opetaije, i oba je izgubio. A veteran Briedis je u drugoj borbi bio još dvije godine stariji.

Neporaženi, 29-godišnji Australac Jai Opetaia je sredinom svibnja boksao protiv deset godina starijeg Mairisa Briedisa i ponovno ga pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button