Boks

Hearn ljutit nakon Crawfordove pobjede protiv Madrimova: Ovo je bilo gubljenje vremena

Promotor Eddie Hearn bio je ljutit nakon što je njegov boksač Israil Madrimov na subotnjoj boksačkoj priredbi u Los Angelesu izgubio protiv Terencea Crawforda (41-0, 31 KO).

Uzbekistanac je u meču protiv jednog od najboljih boksača današnjice izgubio jednoglasnom odlukom sudaca u dvanaest rundi i tako ostao bez WBA-ova pojasa prvaka super-velter kategorije.

Hearn je ističe kako je Madrimov (10-1-1, 7 KO) zadao učinkovitije udarce, no suci su na kraju prednost dali Amerikancu: 116-112, 115-113 i 115-113.

– Ovo je bilo gubljenje vremena. Madrimov je bio maksimalno u borbi. On je u meč ušao kao prvak, ali se borio protiv Terencea Crawforda. Svi učinkoviti udarci dolazili su od Israila Madrimova. Ne znam kako je jedn sudac bodova 116-112 – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Crawford je dobro napao u posljednjoj rundi, ali ovo je bila super tijesna borba. Kada netko uđe u ring kao prvak, onda se moraš silno potruditi da mu oduzmeš pojas. A Terence Crawford to nije učinio. No ja ga volim. On je briljantan boksač.

Bud bi sada mogao dobiti veliku borbu protiv apsolutnog prvaka super-srednje kategorije Canela Alvareza.

– Madrimov je zaslužio obraniti naslov prvaka. Bila je to borba koja je mogla otići u oba smjera. A kada vidite bodovne tablice, onda možete pomisliti zašto ste se uopće mučili. Nemoguće da je bila takva razlika u kvaliteti, to nije bila takva borba – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Sjedio sam u kutu do Crawfordova tima i oni su cijeli meč bili vrlo tihi. Oni su znali. Trebalo je samo izdržati 12 rund. Znali su da je to borba na oštrici noža, a suci će na kraju imati respekt prema Terenceu Crawfordu. On je nevjerojatan borac. Ali bila je to vrlo tijesna borba.

Odgovori

Back to top button