Boks

Gabrijel Veočić izgubio protiv Dominikanca Pinalesa i ostao bez olimpijske medalje

Gabrijel Veočić nije se uspio plasirati u polufinale olimpijskog turnira u Parizu. Hrvatski boksač je u četvrtfinalu poluteške kategorije (do 80 kg) izgubio olukom sudaca protiv Dominikanca Cristiana Javiera Pinalesa!

Gabrijel je dvostruki europski prvak (U-22 i seniorski), te srebrni s Europskih igara lani u Krakovu, ali nije mogao proći vrlo dobrog reprezentativca iz Dominikanske republike.

Veočić je bio prvi hrvatski boksač nakon Filipa Hrgovića na Igrama u Riju 2016. koji je izborio plasman među osam najboljih i borbu za olimpijsko odličje.

Naš je borac dobro ušao u meč i nekoliko puta zaprijetio Dominikancu. Nakon mirnijeg prvog dijela prve runde, završnica je ponudila nešto više akcije.

Pinales je bio aktivniji i svi suci su prvu rundu bodovali u njegovu korist.

Gabrijel više nije imao što čekati, te je u drugu rundu krenuo odlučnije. No Dominikanac je koristio duže ruke i držao našeg boksača na distanci. I druga runda je otišla na stranu protivnika.

Dominikanac je imao lijepu prednost uoči treće runde i nije treba riskirati. Dobro je kontrolirao rundu, a Gabrijel nije mogao opasnije zaprijetiti.

Dominkanac Pinales je jednoglasno dobio sve tri runde za uvjerljivih 5-0. U meču ranije je izbacio prvog nositelja Kineza Tanglatihana Tuohetaerbiekea.

Odgovori

Back to top button