Boks

Israil Madrimov ističe kako će mu amatersko iskustvo pomoći u borbi protiv Terencea Crawforda

Sjajni Israil Madrimov (10-0-1, 7 KO) u ring se vraća 3. kolovoza na priredbi u Los Angelesu, a svoj WBA pojas prvaka u supervelter kategoriji brani protiv jednog od najboljih boksača današnjice Terencea Crawforda (40-0, 31 KO).

Uzbekistanski borac tvrdi kako je tijekom amaterske karijere imao više od 300 borbi od kojih su dvije trećine bile na međunarodnim natjecanjima.

– Što se tiče iskustva, da, imam deset profesionalnih borbi, ali sve su bile visoko kvalitetne protiv žestokih protivnika – kaže Israil Madrimov, pa nastavlja:

– Imam više od 200 međunarodnih amaterskih borbi, a ukupno sam boksao u više od 300 borbi. Boksajući širom svijeta skupljao sam iskustvo i 3. kolovoza to ću pokazati u ringu.

Crawford imao jednu od najuspješnijih karijera modernog doba. Neporaženi Amerikanac ima 40 profesionalnih pobjeda.

Svoj prvi naslov prvaka osvojio je prije deset godina kada je otputovao u Glasgow i pobijedio Rickyja Burnsa, te osvojio WBO naslov u lakoj kategoriji.

Ukupno se natjecao u 18 borbi za naslov svjetskog prvaka u tri težinske kategorije, u svima je pobijedio, a 15 ih je završio nokautom.

– Mnogo se boraca preda i prije ulaska u ring s Crawfordom. Ali ja sam mentalno jak. Znam za što sam sposoban. Ova le borba važna za mene, moju obitelj, naslijeđe i cijeli Uzbekistan – istaknuo je Israil Madrimov i dodao:

– Definitivno dolazim učiniti sve kako bih pobijedio. Moje su misli apsolutne pozitivne i znam za što sam sposoban.

Odgovori

Back to top button