MMA

Alex Pereira: Nema smisla sada se boriti protiv Toma Aspinalla

Brazilski MMA borac Alex je od svog dolaska u UFC prije tri godine već sada ostavio neizbrisiv trag.

Poatan je osvojio naslov u srednjoj kategorije, pa je prešao u poluteškaše gdje mu je odmah pošlo za rukom osvojiti titulu koju je dvaput obranio.

Prije dva tjedna je o drugi put pobijedio Čeha Jiříja Procházku, te je pokazao interes boriti se i u teškoj kategoriji.

Teško da u ovom trenutku Pereira dobije meč protiv teškaškog prvaka Jona Jonesa koji bi se u studenom trebao boriti protiv Stipe Miočića.

Ako kojim slučajem Jon ili Stipe otkažu nastup u Madison Square Gardenu tada bi kao pričuva trebao biti vjerojatno privremeni prvak.

A Tom Aspinall za desetak dana u Manchesteru brani pojas privremenog prvaka protiv Curtisa Blaydesa.

– U ovom me trenutku ne zanima meč protiv Aspinalla, a iskreno, nisam ni fokusiran na tešku kategoriju. Sada sam u nešto drukčijoj poziciji i nema smisla boriti se za privremeni pojas. Poštujem Aspinallovu vrijednost, mislim da je nevjerojatan sportaš i tehnički jako opasan borac. Meč protiv Aspinalla za pojas privremenog prvaka me ne zanima – rekao je Alex Pereira, pa dodao:

– Za sada me zanima samo poluteška kategorija. Rastem iz borbe u borbu i to mi dobro ide. Ne želim ništa forsirati. Ako pređem među teškaše, želim se odmah boriti za pojas, kao što bi se to dogodilo da se vratim u srednju kategoriju. Imam 37 godina i moram odmah napast vrh. Nije važno tko je na vrhu Jon Jones ili Tom Aspinall. Ja samo želim pojas prvaka.

Odgovori

Back to top button