Hrvanje

Sin predsjednika Milanovića osvojio broncu na EP-u za hrvače do 20 godina u Novom Sadu

U godini u kojoj naši najbolji hrvači nisu izborili nijednu olimpijsku normu, za hrvatsko hrvanje dobra vijest stiže iz Novog Sada.

A ondje je, na Prvenstvu Europe do 20 godina, brončanu medalju u teškoj kategoriji (do 130 kg) osvojio Marko Milanović, 19-godišnji sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, piše Večernji list.

Milanovićev put do bronce izgledao je ovako. Marko je najprije pobijedio Litavca Baldysiusa (10:2) da bi u četvrtfinalu izgubio od Yusufa Bakira (3:0).

Kako je Turčin ušao u finale, s time je naš hrvač dobio drugu priliku koju je i iskoristio.

Najprije je pobijedio Grka Gkirnisa (9:0) a u borbi za odličje Marko je sjajnim hrvanjem nadjačao i Armenca Armayisa Hartunijana (9:4).

Marka je kroz turnir vodio trener U-20 reprezentacije Neven Žugaj. Valja reći da je Marko Milanović član zagrebačkog Metalca, a da mu je klupski trener dvostruki hrvatski olimpijac Božo Starčević koji mu predviđa blistavu karijeru.

Marko je vrijedan i samozatajan momak koji u sportu, u hrvatskim okvirima, i ne pomišlja koristiti očev utjecaj. Štoviše, čak mu je i neugodno kada se to potencira, što je sjajna poruka za sve mlade ljude da bez “znoja, krvi i suza” u sportu nema uspjeha, tko god ti otac bio.

Milanoviću junioru ovo je prva medalja na velikim natjecanjima u mlađoj uzrasnoj kategoriji. Na kadetskom Prvenstvu Europe održanom 2021. medalji je bio jako blizu, no borbu za broncu je izgubio i osvojio peto mjesto, tada u kategoriji do 92 kilograma.

Treba spomenuti i nedavni veliki uspjeh Lare Blažeković na Europskom kadetskom prvenstvu. Hrvatske reprezentativka je osvojila brončanu medalju pobijedivši Ruskinju Alinu Mazarouskaju.

U borbi prepunoj preokreta i s akcijom u posljednjih desetak sekundi preokreće rezultat u svoju korist i postavlja na konačnih 9:7. Mala prednost za još jedan veliki rezultat.

Za nju je ovo osobno najveća pobjeda s obzirom na to da je ona ulazno godište u ovaj uzrast i da nije bilo nikakve regulacije kilograma za ovo natjecanje. Štoviše Lara je definitivno bila najmlađa i najmanja u kategoriji, piše na službenoj stranici HHS-a.

Odgovori

Back to top button