Boks

Velike promjene na boksačkim ljestvicama, Joshua ispred Furyja

Neporaženi Oleksandr Usyk je prije mjesec dana u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Tysona Furyja i ujedinio pojaseve prvaka teške kategorije.

Ukrajinski boksač je prvi teškaš kojem je to uspjelo u eri četiri pojasa, a boksački svijet je nakon 25 godina ponovno dobio apsolutnog prvaka kraljevske divizije.

Ishodi posljednjih mečeva dobro su ispremiješali poredak boksača na svjetskim ljestvicama.

Anthony Joshua je na WBC-ovoj ljestvici sada prvi izazivač, dok je Tyson Fury drugi ispred Agita Kabayela, koji je bio sjajna u posljednja tri nastupa.

Nijemac je lani prekidima pobijedio Agrona Smakićija i Arslanbeka Makhmudova, a prije mjesec dana je u sedmoj rundi nokautirao Franka Sáncheza.

Kralj Cigana našao je svoje mjesto i na WBA, WBO i IBF ljestvici. Na WBA rang listi je na četvrtom mjestu, dok su ispred obvezni izazivač Martin Bakole, te AJ i Daniel Dubois.

Privremeni WBA-ov prvak je Manuel Charr, dok je Daniel Dubois nedavno osvojio privremeni IBF-ov naslov.

Britanac je nedavnoj priredbi u Rijadu prekidom u osmoj rundi svladao našeg Filipa Hrgovića.

Prva dva mjesta na IBF-ovoj ljestvici su upražnjena, a onda slijede Anthony Joshua, Agit Kabayel, Jared Anderson, dok je šesti Tyson Fury.

Na WBO-ovoj ljestvi pri izazivač je Anthony Joshua, a za njim slijede Zhilei Zhang, Frank Sanchez i Jared Anderson.

Filip Hrgović je na toj WBO-ovoj ljestvici na petom mjestu izazivača, deseti je na IBF-ovoj, a 13. na WBC-ovoj ljestvici najboljih svjetskih teškaša.

Na WBA-ovoj ljestvici nije našao svoje mjesto među 15 najboljih boraca teške kategorije.

Poredak teške kategorije na svim ljestvicama pogledajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button