Boks

Babić se uskoro bori protiv Fishera: Nijedan otac ne želi gledati kako mu tuku sina

Hrvatski boksač Alen Babić (12-1, 11 KO) bori se 6. srpnja na priredbi u Londonu protiv Britanca Johnnyja Fishera.

Neporaženi 25-godišnji britanski borac jedan je od perspektivnijih boksača na Otoku koji ima 11 pobjeda, a u njih deset je slavio nokautom.

Promotor Eddie Hearn vjeruje kako bi Fisher dobrim nastupom i pobjedom protiv Savagea skrenuo pažnju na sebe.

– Fisher je odličan borac, ali još uvijek mlad. Ja sam imao stotinjak amaterskih mečeva, a većina protivnika bili su daleko bolji od mene, ali i od njega. Mnogo sam puta testiran, barem pet godina, a ova je borba za mene dar s neba – kazao je Alen Babić i dodao:

– A on nije bio tako testiran. Borim se protiv snažnih udarača i nokautera još otkako je Fisher imao deset godina. Veliki i snažni udarači nisu ništa novo za mene. Znam da ću biti na neprijateljskom terenu i da sam autsajder, ali koga briga? Ja ću pobijediti.

Mladi Britanac se nada odličnom meču, te je najavio kako nitko neće imati milosti u ringu.

Hrvatski borac ističe kako je omiljen među engleskim navijačima, ali zna kako će u ovom meču publika biti na strani njegovog protivnika.

– Znam da dolazim na neprijateljski teritorij. Želim da svi znaju da sam autsajder. Bio sam favorit u meču za naslov i to me umalo uništilo. Godinu dana sam bio u depresiji. A sada sam veliki autsajder – dodao je hrvatski boksač.

Hearn ističe kako je Babić odmah prihvatio meč protiv Fishera.

– Naravno, nisam pitao za novac. Prihvatio sam meč i čini mi se da je to dar od Boga. A mislim da je to savršena borba i za Johnnyja, velik korak i pravi test. Mora imati velike testove, to mu je prvi – istaknuo je Alen Babić, te priznao kako mu se vratilo samopouzdanje, pa poručio:

– Uvijek sam govorio o nokautima. No volim kada se umiješa sudac i spasi protivnika. Očekujem da ga sudac spasi, jer nijedan otac ne želi gledati kako mu tuku sina.

Odgovori

Back to top button