Boks

Carl Froch dao hrabar savjet Furyju što prvo treba učiniti želi li u revanšu pobijediti Usyka

Ukrajinac Oleksandr Usyk odlično se pripremio za meč protiv Tysona Furyja. Prevladao je fizičke prednosti Kralja Cigana i nanio mu prvi poraz u karijeri.

Usyk je na nedavnoj priredbi u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Furyja i ujedinio pojaseve svjetskog prvaka teške kategorije.

Britanski teškaš bio bolji u prvom dijelu meča, ali u devetoj rundi našao se u nokdaunu, te su mu kola krenula nizbrdo. U posljednje tri runde Ukrajinac nastavio napadati i tako stigao do najvećeg trijumfa u karijeri.

A bivši svjetski prvak Carl Froch ističe kako je borba mogla završiti i drukčije da je Fury bio selektivniji kod odabira osoba koje će mu biti u kutu tijekom meča.

Naime, mnogi su nakon okršaja primijetili kako je nekoliko osoba istovremeno davalo upute Tysonu što bi trebao raditi i tu se Kralj Cigana vjerojatno malo pogubio.

Froch skreće pažnju kako bi Tyson za sljedeću borbu svakako trebao iz svog kuta skloniti svog oca Johna Furyja.

– John Fury je bio prevaga između pobjede i poraza. Tysonov trener Sugar Hill imao je plan i davao je upute Furyju. Ali kako se Tyson moga usredotočiti na trenerove savjete kada mu je John Fury vikao na uho i govorio kojekakve gluposti, to je nemoguće – rekao je Carl Froch i dodao:

– Ne možete odjednom slušati dvoje ljudi. To je mogla biti razlika između pobjede i poraza u toj tijesnoj borbi, to uplitanje u kut skupo je koštalo Tysona Furyja. John je dobro odigrao svoju ulogu u promidžbi borbe, ali je prešao granicu kada je glavom udario tog klinca. Zato mislim da mu je bolje neka se više ne miješa, samo stvara probleme. Ne vidim tu korist za Tysona. Kada imaš loše jaje u zdjeli, moraš ga se riješiti. John Fury sada samo šteti svom sinu. Želi li Tyson Fury pobijediti Usyka u revanšu, prvo mora udaljiti oca od sebe.

Mogući revanš između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja najavljen je kraj godine.

Odgovori

Back to top button