Boks

Fury se nada Ruizovom nokautu u mogućem meču protiv Wildera

Svjetski boksački prvak Tyson Fury u subotu treći put brani pojas WBC-ova prvaka teške kategorije.

Neporaženi Britanac će na Tottenhamovu stadionu boksati protiv sunarodnjaka Dereka Chisore i bit će to njihov treću međusobni dvoboj. Kralj Cigana je oba prethodna meča bio uspješniji.

Fury se nada kako će početkom sljedeće godine boksati protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka u meču za apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

No nedavno se pojavila vijest kako bi Kralj Cigana mogao ponovno boksati protiv Deontaya Wildera. Oni su se dosad borili tri puta, u posljednja dva meča pobijedio je Fury, a njihov prvi okršaj završio je remijem.

Naime, WBC je naredio eliminacijski meč između Andyja Ruiza i Deontaya Wildera, u kojem bi pobjednik postao obvezni WBC-ov izazivač.

– Želio bih vidjeti kako će Ruiz nokautirati Wildera, muka mi ga je više gledati. Treba mi neki drugi suparnik protiv kojeg bi se borio. Već smo ima tri meča. A Wilder nije dobra osoba. Ne volim ga, stalno traži izgovore. Izgubio je od boljeg boksača, ali on to ne može prihvatiti. Uvijek mora smisliti milijun razloga zašto je izgubio. On nije dobar primjer sportaša i nadam se da će ga Ruiz nokautirati – kazao je Tyson Fury i dodao kako prednost u tom okršaju daje Brončanom bombarderu:

– Vjerojatno će ga Wilder pogoditi jednim snažnim udarcem i ostaviti ga bez svijesti.

Britanski teškaš je izjavio kako bi želio vidjeti Wildera u mečevima protiv Usyka ili Joshue. Baš ga zanima kako bi se oni borili s udaračkom moći Brončanog bombardera.

Odgovori

Back to top button