Boks

VIDEO Jack Catterall u uvjerljivoj pobjedi dvaput rušio Regisa Prograisa

Jack Catterall stigao je na korak do nove borbe za naslov svjetskog prvaka. Britanski boksač je na posljednjem testu na priredbi u Manchesteru jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio bivšeg dvostrukog prvaka Amerikanca Regisa Prograisa.

Catterall je sjajno kontrolirao meč, a u devetoj je rundi protivnika dvaput slao u nokdauna, te uvjerljivo stigao do upražnjenog WBO International u super-lakoj kategoriji.

Suci su bodovali u Catterallovu korist 117-108, 116-109 i 116-109, kojem je to bila četvrta pobjeda u nizu nakon poraza u veljači 2022. protiv Josha Taylora.

Catterall se u svibnju ove godine revanširao i pobijedio Taylora, a u prethodna dva meča bio je bolji od Darragha Foleya i Jorgea Linaresa.

– Jack zaslužuje borbu za svjetski naslov – rekao je njegov promotor Eddie Hearn i dodao:

– Vjerujem kako bi Jack Catterall mogao bi biti broj jedan u diviziji.

U petoj rundi, Catterall se našao u problemu, no izvukao se i u nastavku ponovno ušao u ritam, te sve konce držao u svojim rukama.

Borcu iz Chorleya je tako stigao do 30. pobjede u karijeri, kojom je potvrdio kako je ponovno spreman za veliki meč, dok je Prograisu to drugi poraz u nizu, lani u prosincu izgubio je protiv Devina Haneya.

Odgovori

Back to top button