Boks

Zhilei Zhang: Usyk je blagi favorit u uzvratnom meču protiv Furyja

Oleksandr Usyk je sredinom svibnja podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Tysona Furyja i postao apsolutni prvak teške kategorije.

Nakon meča Kralj Cigana, kojem je to bio prvi poraz u karijer, je zatražio revanš, koji je dogovoren za 21. prosinca u Saudijskoj Arabiji.

Fury je u prvom meču dominirao u prvim rundama, no Usyk je polako preuzimao inicijativu, te u devetoj rundi protivnika poslao u nokdaun.

Britanski borac se uspio se oporaviti, no u nastavku nije učinio dovoljno kako bi zaradio još neki bod kod sudaca, pa je tako pobjeda otišla na stranu Ukrajinca.

Njihov uzvratni meč ovaj put neće biti za neprikosnovenog prvaka, jer je Usyk morao napustiti IBF-ov pojas, koji je trenutačno u vlasništvu Daniela Duboisa.

Kineski teškaš Zhilei Zhang izbio je svoju prognozu uzvratne borbe između Usyka i Furyja.

– Obojica su se sjajno borili u prvom meču, te pokazali kako boksačke vještine mogu presuditi. A Usyk definitivno posjeduje te vještine – istaknuo je Zhilei Zhang i dodao:

– On se lako kreće, a ima i brze noge, mnogo kombinira. Mislim da je dobro proučio Furyja, koji je također sjajan. I on ima svoje adute. No za mene je Usyk i dalje blagi favorit u tom meču.

Zhang je u ožujku izgubio protiv Josepha Parkera, ali nekoliko mjeseci kasnije je prekidom u petoj rundi svladao Deontaya Wildera. Sada čeka novu priliku.

Odgovori

Back to top button