Boks

Lawrence Okolie potpisao za Queensberry: Želim biti vrhunski teškaš i prvak u tri kategorije

Tridesetjednogodišnji britanski boksač Lawrence Okolie dogovorio je suradnju s Queensberry promocijom. Nakon što je osvojio pojas WBC-ovog prvaka u bridger kategoriji, napustio je naslov, te odlučio karijeru s novim promotorom nastaviti u teškoj diviziji.

Londončanin je neko vrijeme bio svjetski prvak u kruzer kategoriji, gdje je držao WBO-ov naslov, no lani u svibnju je većinskom odlukom sudaca izgubio protiv Chrisa Billam-Smitha. To mu je bio prvi poraz u karijeri.

– Postoji samo jedno mjesto gdje trenutačno želim biti, a to je ovdje – kazao je Lawrence Okolie na predstavljanju u Queensberryju te dodao:

– Ako ste teškaš onda želite biti uz Warrenove. Ovdje su najbolji teškaši u usponu, ali i oni najbolji koji su na odlasku. To je pravo mjesto za mene. A meni je san biti vrhunski teškaš i postati svjetski prvak u tri kategorije.

Frank Warren, prvi čovjek Queensberryja, oduševljen je prinovom u svojim redovima teške kategorije.

– Sada u potpunosti očekujem da će Okolie povećati naše uspjehe u diviziji – rekao je Frank Warren i podvukao:

– Lawrence posjeduje sve atribute kako bi postao vrhunski boksač teške kategorije i vjerujem kako će uživati kada se oslobodi tereta smanjenja težine, dopuštajući svom prirodnom talentu i snazi ​​da zablistaju. Za njega postoji toliko uzbudljivih borbi i veselim se što će uz nas napredovati.

Odgovori

Back to top button