Boks

Fury neće mijenjati tim za revanš protiv Usyka, a Frank Warren poručuje: On nije budala

Oleksandr Usyk i Tyson Fury ponovno će se naći u ringu 21. prosinca, no ovaj put to neće biti meč za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Ukrajinac je nakon trijumfa nad Kraljem Cigana sredinom svibnja napustio IBF-ov naslov, koji je prije mjesec dana Daniel Dubois obranio nokautiravši Anthonyja Joshuu.

Usyk je u prvom meč na spektaklu u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca svladao Furyja, a mnogi su kao mogući problem Britanca detektirali prisutnost njegovog oca uz ring.

Naime, John Fury je bio u Tysonovom kutu, te mnogi pretpostavljaju kako je svojim savjetima ometao koncentraciju svome sinu. Za vrijeme meča i odmara, iz Furyjeva se kuta se neprestano čulo nekoliko glasova koji su mu davali savjete.

Bivši svjetski prvak, a danas boksački komentator Carl Froch se na svom YouTube kanalu ponovno je potaknuo raspravu kako John Fury ne bi trebao biti u Tysonovom kutu za drugi meč protiv Usyka.

– Tyson bi trebao reći: ‘Slušaj, tata. Volim te, znam da imaš najbolje namjere i želiš da pobijedim, ali učini mi uslugu, makni mi se s puta i zašuti’ – kaže Carl Froch i nastavlja:

– Njemu ne treba veliki John Fury u ringu, zar ne? Ako su u kutu Andy Lee i SugarHill, dva iskusna trenera svjetske razine koji znaju posao, onda ne trebate Johna Furyja u kutu. Nadam se, kako će John ovaj put jednostavno samo sjediti i drži jezik u ustima, gledati i navijati za svog sina. Neka trenerima ostavi da rade svoj posao.

Tyson je na konferenciji za medije, na pitanje hoće li njegov tim ostati isti, dao potvrdni odgovor.

Glavni trener Sugarhill Steward zadržat će svoje mjesto za revanš i nastavit će raditi u kampu s Andyjem Leejem i Furyjevim ocem Johnom.

Tyson nije budala. On je vrlo razuman tip. Zna boksati i zna što treba učiniti. Napravit će sve kako bi pobijedio – rekao je njegov promotor Frank Warren i nastavio:

– Naravno da za vrijeme meča ne želiš slušati mnogo glasova, ali moramo shvatiti kako Tyson u svom kutu želi imati oca. I njegov otac se zabrinuo kada se Tyson u devetoj rundi našao u problemu. Krenuo je izljev emocija. Ali znate što? Osobe u kutu boksača ne bi trebali pokazivati emocije, oni moraju biti hladnokrvni, mirni i razumni. Siguran sam da će tako biti sljedeći put.

Trener Andy Lee kaže da će tim uvažiti taj savjet.

– Kada izgubiš, spreman si za kritike. Da je Fury pobijedio nitko ne bi rekao ni riječ. No vjerojatno se u kutu čulo previše glasova – rekao je Andy Lee i nastavio:

– A to nije dobro za borca, pogotovo kada se vrati u kut nakon što je upao u probleme. Slušati savjete sa svih strana mu apsolutno ne treba. Zato ću nastaviti držati jezik za zubima, znam se kontrolirati.

Furyjev tim se neće mijenjati za uzvratni meč protiv Usyka.

– Neće biti nikakvih promjena. Sugar će reći što će reći, a i John isto. A ja obično ne govorim – priznao je Andy Lee i podvukao:

– U revanšu će pobijediti bolji borac. Usyk je dobar, ali Tyson može biti mnogo bolji. Tyson u prvom meču nije bio ni blizu svog najboljeg nastupa.

Odgovori

Back to top button