Boks

I Lennox Lewis iznio svoje mišljenje o boksačkom meču između Mikea Tysona i Jakea Paula

Boksačka legenda Lennox Lewis vjeruje kako Mike Tyson ima šanse nadjačati Jake Paula u njihovom međusobnom okršaju koji je za 15. studenoga dogovoren u Arlingtonu.

Bivši svjetski prvak teške kategorije je nakon dugotrajnog rivalstva 2002. nokautom u osmoj rundi pobijedio Irona Mikea.

Tyson je tri godine nakon poraza od Lewisa imao posljednji profesionalni meč kada je nakon šeste runde predao Kevinu McBrideu.

Legendarni 58-godišnji Mike je sudjelovao u nekoliko ekshibicijskih borbi, a sada ga čeka novi profesionalni obračun protiv 30 godina mlađeg protivnika.

A Lewis je otišao iz boksa 2004. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je prekidom u šestoj rundi svladao Vitalija Klička.

Olimpijski pobjednik iz 1988. u Seulu neko je vrijeme bio trener, a u posljednje vrijeme često se pojavljuje u medijima komentirajući aktualna boksačka događanja.

Sada je iznio svoje razmišljanje o boksačkom meču između Mikea Tysona i Jake Paula

– Nadam se kako će Mike Tyson pobijediti. On je boksač, zna kako se zaštititi i udariti u tijelo, Mike zna kako suziti ring – rekao je 59-godišnji Lennox Lewis i dodao:

– Tyson je mlađi od mene i mnogo toga ovisi o njegovoj pokretljivosti. Moramo vidjeti koliko se može brzo kretati po ringu protiv mlađeg tipa. Neko se vrijeme nismo vidjeli, pa ne znam može li to podnijeti. Ali vidim da izgleda mišićavo. Bude li u formi, siguran sam da to može izdržati.

Odgovori

Back to top button