Boks

Luis Ortiz (45) traži priliku protiv boksača iz vrha teške kategorije: Vrijeme ističe

Teška kategorija je u zadnje vrijeme postala iznimno zanimljiva uglavnom zbog ulaganjima Saudijske Arabije u boks. Sezona u Rijadu imala je nekoliko velikih priredbi širom svijeta, a jedna će se dogoditi 21. prosinca koju predvodi revanš između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

Zahvaljujući ambicioznom projektu Turkija Alalshikha, glavne osobe za sportsko-zabavne događaje u Saudijskoj Arabiji, mnogi boksači su u vrlo kratkom vremenu dobili priliku nastupiti na najvećim svjetskim pozornicama, ali i dobro zaraditi.

Oleksandr Usyk, Tyson Fury, Anthony Joshua, Daniel Dubois, Joseph Parker, Zhilei Zhang, Martin Bakole, Agit Kabayel, Fabio Wardley, Deontay Wilder, Andy Ruiz Jr., Jarrell Miller, Jared Anderson, Filip Hrgović, Frank Sanchez, Arslanbek Makhmudov, Frazer Clarke i Otto Wallin samu su neki koji su dobili priliku.

I dok su neki boksači napravili iskorak i uzdigli se u svojoj karijeri, drugi su, pak, napravili ozbiljan korak unazad. A među njima je i dvostruki izazivač u borbi za naslov teške kategorije Luis Ortiz (34-3, 29 KO), koji je sa svojih 45 godina naprosto zaglavio.

Sjajni Kubanac je u zadnje dvije godine imao samo jednu borbu. Nakon poraza protiv Andyja Ruiza Jr.-a, Ruiz je samo jednom ušao u ring. U siječnju je prekidom u prvoj rundi svladao Francisca Cordera.

Ortizov dugogodišnji glavni trener Germán Caicedo priprema King Konga za nove izazove, a nedavno je iskazao ljutnju što njegov borac ne može dobiti priliku na velikoj sceni.

– Spreman je za borbu protiv bilo koga. Mnogi su ga izbjegavali tijekom karijere, jer je protivnik visokog rizika. On je borac kojeg su najviše izbjegavali. Nikada nikoga nije izigrao ili odbio borbu rekao ne svađi. On traži meč, ali ga svi odbijaju ili traže previše novca – kazao je Germán Caicedo i dodao:

– Nema tog milijuna kojeg će dati mladiću u usponu da se bori protiv Luisa. A vrhunski momci samo bježe od njega, niti ga ne spominju. Teško je. Malo je stariji, ali poznato ime. Boksači iz vrha kategorije ne žele se boriti protiv njega, jer je predobar. Tehnički je jak i ima snažan udarac. Ne žele da ih stariji tip pretuče. Neće im to izgledati dobro. Luisu treba jedan dobar protivnik, a takvih nema previše.

Ortiz je u meču protiv Ruiza, koji je izgubio, izgledao vrlo dobro, pa njegovom treneru nije jasno zašto je nezanimljiv Saudijcima.

– Ne znam zašto se Turki Alalshikh nije zainteresirao za Luisovu borbu s nekim od najboljih momaka na njegovim priredbama. Momci u diviziji dobro su odigrali svoje karte kada su odlučili izbjegnuti Luisa. A on se može boriti protiv svih. To je izvan naše kontrole. No sada ga želimo ponovno aktivirati, jer vrijeme ističe – podvukao je Germán Caicedo.

Odgovori

Back to top button