Boks

Osvajač zlatne olimpijske medalje ima svoje mišljenje o revanšu u teškoj kategoriji

Audley Harrison vjeruje kako Tyson Fury ima sve što je potrebno da u revanšu 21. prosinca pobijedi Oleksandra Usyka i uzvrati mu za jedini poraz u karijeri.

Ukrajinac je sredinom svibnja podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Kralja Cigana u meču za apsolutnog prvaka teške kategorije.

Na boksačkom spektaklu u Rijadu prije nekoliko mjeseci, Fury je bio dobar u prvim rundama, no onda je Usyk počeo preuzimati konce u svoje ruke.

U završnici devete runde poslao je Britanca u nokdaun, prisilivši tada suca na brojanje. Fury je ostao stajati, no kada se borba trebala nastaviti gong je označio kraj runde.

Tyson je u završnici meča bio oprezniji i nije učinio ništa više kako bi nadoknadio Usykovu bodovnu prednost.

Nakon meča Fury je aktivirao klauzulu za revanš, koji je dogovoren za kraj godine samo što ovaj put u igri neće biti svi pojasevi prvaka.

Usyk je napustio IBF-ov naslov, koji je trenutačno u vlasništvu Daniela Duboisa.

Audley Harrison, osvajač zlatne olimpijske medalje 2000. iz Sydneya, samo je jednom pokušao osvojiti naslov svjetskog prvaka i to 2010. kada je prekidom u trećoj rundi izgubio protiv Davida Hayea.

Britanski boksač misli kako njegov sunarodnjak može nadjačati Usyka u uzvratnom meču.

– Fury nije favorit na papiru. Usyk može plesati oko njega, a može ga i nadboksati. Ali nešto mi govori da Tyson posjeduje dodatnu magiju – rekao je Audley Harrison i nastavio:

– Otići će u Saudijsku Arabiju i vratiti sat unazad. Mora naći odgovor protiv Usyka. Fury je u prvom meču mnogo toga krivo napravio, baš kao i AJ. No zato je Usyku zadao više problema nego bilo tko drugi. Bude li potpuno motiviran i spreman ugristi protivnika, stvarno može u revanšu pobijediti Usyka. Samo treba iskoristiti sve svoje prednosti. Sada ima priliku to dokazati.

Harrison je još malo pohvalio svog sunarodnjaka.

– Fury je kompletan boksač, koji je tijekom karijere imao i uspone i padove. Ponekad ima drugačiji stav u borbama i to ne ispadne uvijek dobro, ali slušajući njegove poruke zadnjih tjedana možete čuti njegovu želju za osvetom i kako želi ispraviti stvari – podvukao je Audley Harrison.

Odgovori

Back to top button