Boks

Hrvatsku će na SP-u za mlađe seniore predstavljati devet boksača i tri boksačice

Hrvatsku će na predstojećem IBA Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore i mlađe seniorke u Budvi (Crna Gora, 22. listopada – 3. studenoga 2024.) predstavljati 12 natjecatelja – devet boksača i tri boksačice (rođeni 2006. i 2007. godine). Na Svjetskom prvenstvu (IBA Youth World Boxing Championships) u Budvi nastupit će 660 natjecatelja iz čak 88 zemalja svijeta, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatska će nastupiti s najjačim sastavom u dobnoj kategoriji 17 i 18 godina od kojih se većina ove godine borila i na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i mlađe seniorke u Poreču 2.-15. travnja 2024. godine.

Borit će se osvajači odličja s ovogodišnjeg EP-a 2024. u Poreču: LANA PALJUŠIĆ (srebro), MATEJ MARTON i JOSIP TOKIĆ (bronce).

Za svjetske medalje borit će se i naša dvostruka europska prvakinja (juniorke i mlađe seniorke) MARIELA ŠTEKO koja je proljetos EP u Poreču morala propustiti zbog operacije ramena, te MATIJA BEREND, osvajač bronce na lanjskom juniorskom Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.

Na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču u travnju ove godine iz aktualnog sastava Hrvatsku su predstavljali i Osječanin Mate Jukić (borio se za medalju u četvrtfinalu), Brođanin Danijel Đukić, teškaši iz zagrebačkog Kralja Tomislava Ivan Zirdum i Viktor Sejdić, te Lana Kovačić iz splitskog Groma.

Hrvatska selekcija mlađih seniora pod vodstvom izbornika HRVOJA PEČARIĆA i MLADENA ŠTEKE na Svjetsko prvenstvo u Budvu kreće u ponedjeljak, 21. listopada 2024. ispred Ureda HBS-a u Sesvetama.

Sastav Hrvatske za Svjetsko prvenstvo mlađih seniora i mlađih seniorka u Budvi:

60 kg – Matej Marton (Leona Zagreb)

63.5 kg – Mate Jukić (Osijek)

67 kg – Matija Berend (Ronin Križevci)

71 kg – Luka Pavlić (Arena Zagreb)

75 kg – Danijel Đukić (Brod Slavonski Brod)

80 kg – Ivan Jukičić (Brod Slavonski Brod)

86 kg – Josip Tokić (Torcida Split)

92 kg – Ivan Zirdum (Kralj Tomislav Zagreb)

92+kg – Viktor Sejdić (Kralj Tomislav Zagreb)

djevojke:

57 kg – Lana Paljušić (Petar Zrinski Zagreb)

66 kg – Mariela Šteko (Petar Zrinski Zagreb)

70 kg – Lana Kovačić (Grom Split)

Odgovori

Back to top button