Boks

Veliki rival Lennoxa Lewisa i Evandera Holyfielda prognozira ishod meča između Usyka i Furyja

Bivši američki boksač i svjetski prvak Riddick Bowe vjeruje kako Oleksandr Usyk može zadržati svoje naslove teške kategorije u revanšu protiv Tysona Furyja, koji je dogovoren u prosincu u Saudijskoj Arabiji.

Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu u super-teškoj kategoriji zna što je potrebno kako bi neki borac stigao do trona, te se tamo i zadržao neko vrijem.

Bowe je 1988. na Igrama u Južnoj Koreji u finalu izgubio protiv Lennoxa Lewisa nakon kojeg je krenuo nevjerojatan niz pobjeda kojima je stigao na vrh teške kategorije.

Sredinom svibnja Oleksandr Usyk je podijeljenom odlukom sudaca svladao Tysona Furyja u meču za apsolutnog prvaka kraljevske divizije, te će njih dvojica 21. prosinca imati revanš.

Fury je uvjeren kako će u uzvratu nadjačati Ukrajinca, no Bowe se time ne bi baš složio…

– Fury ga više nema, teško da može nešto učiniti – rekao je Riddick Bowe, pa dodao:

– Prije je imao više šanse, ali sada više ne. Promijenio se, ne može primiti udarac kao ranije. Znam po sebi, dođe vrijeme kada postaneš umoran od toga i više ne želiš primati udarce.

Riddick Bowe (43-1, 1 NC) se tijekom profesionalne karijere borio s mnogo poznatih boraca, a posebno je značajna njegova trilogija protiv Evandera Holyfielda, kojeg je dvaput pobijedio i jednom izgubio.

Odgovori

Back to top button