Boks

U IBF-u odredili rok do kojeg se mora dogovoriti mogući revanš između Duboisa i Joshue

Potencijalni revanš između IBF-ova prvaka Daniela Duboisa i Anthonyja Joshue trebao bi biti jedan od željno iščekivanih mečeva u 2025. godini.

Mnogi su vjerovali u AJ-ovu laganu pobjedu u dvoboju koji se održao u rujnu, no Daniel je nokautom u petoj rundi svladao Anthonyja i pokvario plan.

A uoči tog boksačkog događaja na Wembleyu govorilo se kako će pobjednik dobiti priliku boriti se za naslov apsolutnog prvaka svijeta, odnosno s boljim iz meča između Usyka i Furyja.

Poraz bivšeg dvostrukog svjetskog prvaka ostavio je nekoliko otvorenih pitanja, a to je hoće li još jedan poraz značiti kraj Joshuine karijere i bi li Dubois još jednom pobjedom stvarno dobio priliku boriti se za naslov apsolutnog prvaka.

No zasad se ništa ne može sa sigurnošću tvrditi, jer je bezbroj kombinacija, a ono što sada svi čekaju je uzvratni meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

Kako se čini, sve ide prema revanšu Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa što je nedavno potvrdio i Turki Alalshikh, osoba zadužena za sportsko-zabavne događaje u Saudijskoj Arabiji, čak je otkrio datum – 22. veljače.

Kako bi osigurali da se to dogodi unutar određenih vremenskih granica u IBF-u su odredili rok za održavanje borbe.

Daniel Dubois je IBF-ov svjetski prvak u teškoj kategoriji i ima obveznu borbu koja je zakazana za 21. lipnja sljedeće godine.

Sve moguće borbe koje uključuju i neobvezne obrane naslova moraju se zaključiti najmanje 60 dana prije tog datuma.

To znači da je 22. travnja 2025. zadnji datum kada bi se uzvratni meč protiv AJ-a mogao dogoditi.

Budući da je travanj još daleko, potencijalna borba između Duboisa i Joshue mogla bi biti zakazana mnogo prije tog datuma.

Prema riječima Turkija Alalshikha to bi trebalo biti u veljači.

Odgovori

Back to top button