Boks

Beterbiev pobijedio Bivola u meču za apsolutnog prvaka, ali priznaje kako nije zadovoljan nastupom

Dmitrij Bivol pretrpio je prvi poraz u karijeri. Kirgistanski boksač je na glamuroznoj priredbi u Rijadu u meču za apsolutnog prvaka poluteške kategorije većinskom odlukom sudaca izgubio protiv Artura Beterbieva.

Bivol je dominirao u prvim rundama, a onda je Beterbiev preuzimao kontrolu, te počeo sakupljati dragocjene bodove kod sudaca.

Kako je meč odmicao, Dmitrijevi su udarci bili sve manje precizni, a neporaženi Beterbiev, koji je do tog meča imao 20 pobjeda prekidom, nastavio je pogađati protivnika.

U završnici dvoboja je još pojačao ritam, te ostavio bolji dojam kod sudaca od kojih su dvojica na kraju bodovali u njegovu korist (114-114, 115-113 i 116-112).

– Bivol se odlično borio, no ja sam ispunio zadatak. Nakon meča sam uvijek kritičan prema sebi, čak i kad nokautiram protivnika. U svakoj borbi tražim više, tako ni sada nisam zadovoljan svojim nastupom. Uvijek želim biti bolji – kazao je Artur Beterbiev i dodao:

– Prespavao sam nekoliko rundi, pa se probudio. Možda je to bilo zbog ozljede koljena ili zbog nečega drugog. Nisam siguran. Nisam veliki boksač, ali nisam ni loš. Iskustvo je na mojoj strani. Drago mi je što sam postao apsolutni prvak.

Premda je bio iznenađen sudačkom odlukom, Bivol je dostojanstveno prihvatio poraz.

– Zahvalio bi se na ukazanoj prilici. Ja sam ratnik i sve moram raditi savršeno. Nemam nikakvo objašnjenje za poraz, jer bi to onda izgledalo kao da tražim izgovor – rekao je Dmitrij Bivol i podvukao:

– Čestitam Arturu i njegovom timu, on to zaslužuje. Nema problema. Sada imam vremena odlučiti što želim u nastavku karijere. Odradio sam svoj posao, ali osjećam kako sam mogao bolje. Uvijek mogu bolje. Suci su odlučili i to moram tako prihvatiti.

Odgovori

Back to top button