Boks

Bivši trener Mikea Tysona vjeruje kako bi meč protiv Jakea Paula mogao završiti za 30 sekundi

Boksačka legenda Mike Tyson (58) se za nešto više od mjesec dana vraća u ring. Bivši svjetski prvak će se 15. studenog na AT&T stadionu u Arlingtonu boriti protiv 30 godina mlađeg youtubera Jakea Paula.

Njihov dvoboj bio je dogovoren još za srpanj, ali je Iron Mike zbog zdravstvenih problema s čirom otkazao nastup. Mnogi i dalje negoduju odluku Irona Mikea da se upušta u ovakav izazov.

Bivši svjetski prvak u tri kategorije Jeff Fenech dobro poznaje Tysona, a bio je i njegov trener na kraju profesionalne karijere sredinom 2000-tih.

Australac je bio u Mikeovom kutu u njegovoj posljednjoj profesionalnoj borbi kada je 2005. prekidom izgubio protiv Kevina McBridea. A nedavno je izjavio kako u Tysonu još ima rezerve, te vjeruje da bi to mogla biti kratka noć za njega bude li pametan.

– Kada bih mogao odlučivati, onda Mikeu ne bih dopustio ovu borbu. Ali on će se boriti. Razgovarali smo o tom meču. Realno, bude li Mike radio ono što zna najbolje i ništa drugo, to bi mogao biti najlakše zarađeni novac – rekao je Jeff Fenech i dodao:

– Šanse da netko padne su 50-50 kada obojica udaraju. A bude li Mike koncentriran i natjera jake na promašaje, onda će protivnik platiti… To je ono u čemu je Mike stručnjak, ima sjajne pokrete glavom. Bude li to učinio u 30 sekundi, onda bi već nakon pola minute borba mogla biti gotova. Mike samo treba razmišljati i ne napadati dok Jake udara, a kad promaši, onda ga natjerati da plati.

Paulov jedini poraz u karijeri je stigao protiv boksača Tommyja Furyja, ali nikada nije boksao protiv nekoga iz Tysonove klase. Fenech vjeruje kako se 27-godišnje Problematično dijete ne može nositi sa snagom svog protivnika.

– Jake Paul nema boksačkog znanja. Vidio sam što zna, svatko može udariti u vreću ili u nekoga tko se ne zna boriti. Kada si veći i snažniji, onda je sve u redu – istaknuo je Jeff Fenech i prisnažio:

– Ali Mike se kao teškaš sjajno branio, znao je natjerati protivnike na promašaj. A bude li to ponovio i napao iz kontre, onda će borba biti gotova. Nema šanse da Tyson primi bilo kakav težak udarac od Paula. Samo čekam jedan Mikeov pravi aperkat ili kroše. Volim Mikea, on je sjajan prijatelj, on mi je kao obitelj. Nadam da će sve proći u redu.

Odgovori

Back to top button