Boks

Devet hrvatskih boksača na EP-u U-22 koje se do 20. listopada održava u Sofiji

Devet naših najboljih mladih boksača u seniorskoj konkurenciji, državnih prvaka do 22 godine, pod vodstvom sportskog direktora nacionalnih selekcija HBS-a DRAŽENA BURIĆA i izbornika U-22 DANIJELA VEKIĆA otputovali su na Europsko prvenstvo u glavnom gradu Bugarske Sofiji (10.-20. listopada 2024.), piše na službenoj stranici HBS-a.

Na prvenstvo su otišli:

57kg – Vide Prkačin (Torcida Split)
60kg – Matej Zebić (Pauk Split)
63.5kg -.Ivan Božac (Pula)
67kg – Goran Miočić (Rebel Zadar)
75kg – Gabriel Debanić (Leona Zagreb)
80kg – Antonio Grabić (Leonardo Zagreb)
86kg – Patrick Plantić (Katran Zagreb)
91kg – Jan Morović (Torcida Split)
91+kg – Lovro Pavčec (Nokaut Zagreb)

Na Europskom prvenstvu sudit će i naš međunarodni sudac iz Pule ORHAN AVDI.

Dan prije puta iz zdravstvenih razloga otpao je reprezentativac u kategoriji do 71 kg PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ (Sv. Donat Zadar).

Iz aktualnog sastava Hrvatske za EP u Sofiji 2024., na prošlogodišnjem EP-u U-22 u Budvi nastupili su Vide Prkačin, Gabriel Debanić, Antonio Grabić i Jan Morović (borio se i na EP-u U-22 u Poreču 2022. godine).

Iz sastava za EP u Sofiji, srebrnu medalju na Europskom prvenstvu mlađih seniora prošle 2023. godine osvojio je Lovro Pavčec u superteškoj kategoriji, a europske medalje na EP-ima mlađih dobnih skupina osvajao je i poluteškaš Antonio Grabić.

Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine u Sofiji posljednje je ovogodišnje EUBC europsko prvenstvo po dobnim skupinama, a na dosadašnjima u 2024. godini naši boksačice i boksači (kadeti, juniori, mlađi seniori, seniori) osvojili su već 12 europskih medalja!

– Na EP u Sofiju stižemo praktički u najjačem sastavu. Nadamo se medaljama, vrlo dobro smo se pripremili, imali i kvalitetne turnire za provjeru i na EP-u bismo trebali biti u najboljoj formi – rekao je izbornik reprezentacije U-22 DANIJEL VEKIĆ i dodao:

– Veseli nas što imamo mlade dečke koji će i sljedeće godine još biti u konkurenciji seniora do 22 godine. Vjerujemo u svoje snage, bez obzira na to što je konkurencija vrhunska, ali za to smo pripremljeni”, poručio je izbornik Vekić.

Pun optimizma je i sportski direktor nacionalnih selekcija HBS-a DRAŽEN BURIĆ.

– Imamo mladu, ali vrlo snažnu i motiviranu ekipu, boksače koji imaju lijepu budućnost. U boksu uvijek treba i malo sreće, jer ždrijeb turnira puno toga određuje. Vjerujem da ćemo se vratiti sretni i ponosni, s nekoliko odličja, premda nikome ne stvaramo nepotrebni pritisak. Vjerujem u naše momke, jer sve dobro poznajem, znam da će dati maksimum – istaknuo je Dražen Burić i nastavio:

– Respektabilno je što su naši boksačice i boksači ove godine na Europskim prvenstvima već osvojili 12 medalja, to je fantastičan rezultat za sve čestitke. Navijajte za nas, dat ćemo sve od sebe za Hrvatsku i na ovom Europskom prvenstvu, pokazat ćemo i srce, i znanje i domoljublje, jer neizmjerna je čast predstavljati svoju zemlju Hrvatsku na velikim natjecanjima.

Ždrijeb Europskog prvenstva je u petak, 11. listopada, a mečevi počinju od subote, 12. listopada. Na Europskom prvenstvu prijavljeno je 330 boksačica i boksača iz 33 države. Borbe za medalje i postolja su od petka do nedjelje, 18.-20. listopada 2024. godine.

Na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke do 22 godine u Sofiji prijavljeno je 330 najboljih mladih boksača i boksačica iz 33 države.

Odgovori

Back to top button