Boks

Tommy Fury kritizira meč Tysona i Paula, a Jakeov bivši trener upozorava: On ga može ozlijediti

Za nešto više od mjesec dana u ring se vraća legendarni Mike Tyson. Bivši svjetski prvak će 15. studenog na priredbi u Arlingtonu boksati protiv popularnog youtubera Jake Paula.

Bit će to profesionalna borba u kojoj će se 58-godišnji Iron Mike obračunati s 30 godina mlađim protivnikom. Meč je dogovoren na osam rundi po dvije minute.

Tysonu će to biti prvi profesionalni dvoboj od lipnja 2005. kada prekidom nakon šeste runde izgubio protiv Kevina McBridea. U međuvremenu je 2020. imao ekshibicijski meč protiv Roya Jonesa Jr.-a.

A Jake Paul je u svojoj četiri godine dugoj profesionalnoj karijeri izborio deset pobjeda, te ima i jedan poraz. Boksač koji je u veljači prošle godine svladao youtubera bio je Tommy Fury.

Mlađi polubrat Tysona Furyja kritičan je prema nadolazećoj borbi između Mikea i Jakea.

– Mike Tyson imao godina kao i moj otac, pa mislim da je sve to apsolutno smiješno. Borba me opće ne zanima – kazao je Tommy Fury, te se osvrnuo i na Paulovu karijeru, te dodao da ga nije baš impresionirao rezultatima:

– Nije me mogao pobijediti, pa se sada mora boriti protiv 60-godišnjaka. Definitivno je zauzeo pravi smjer.

Paula mnogi vide kao blagog favorita protiv Tysona, ponajviše zbog razlike u godinama. No boksački trener Shane Mosley, koji je radio s Jakeom, smatra kako bi njegov bivši učenik mogao izvući deblji kraj.

– Ako Mike stvarno udari Jakea, mislim da ga može stvarno ozlijediti – ističe Shane Mosley, pa dodao:

– Znam što Mike može učiniti, a što Jake. Mislim da Jake stvarno ne razumije koliko jako Mike može udariti. Mike ima 58 godina, ali ovo su dvominutne runde, a svi borci imaju ponos.

Odgovori

Back to top button