Judo

Natjecatelji Pujanke najuspješniji na 7. Black Belt Open 2024. turniru na kojem je nastupilo 838 boraca

U Sutinskim Vrelima je u nedjelju održan 7. Međunarodni judo turnir Black Belt Open 2024. koji ste mogli uživo pratiti putem YouTube kanala CroRing.

Natjecanje se održalo u mlađim dobnim skupinama (U10, U12, U14, U16, U18, U21), a na turniru je nastupilo 838 judaša i judašica iz desetak zemalja.

Podsusedska dvorana je cijelog dana zračila prijateljskim ozračjem uz dozu natjecateljskog naboja, koja se posebno osjetila na strunjačama.

No mora se priznati kako su svi judaši i judašice, pa i treneri zaslužili priznanje zbog fantastične sportske atmosfere koja je preplavila dvoranu u Sutinskim Vrelima.

– Iznimno smo zadovoljni, bilo je više od 800 prijava. Ovo je jedan od većih ako ne i najvećih klupskih turnira u Hrvatskoj po broju natjecatelja – Ivan Tomašić, predsjednik i trener u Judo & Jujitsu klubu Black Belt, koji je i organizirao ovo sjajno natjecanje, te dodao:

– Ove smo godine dodjeljivali i novčane nagrade najboljim klubovima. Mi smo prvi u Hrvatskoj, koji je na ovoj razini međunarodnog turnira nagrađivao najbolje. Imali smo goste iz Srbije, BiH, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Austrije, Italije… Uglavnom, vrlo smo sretni odzivom klubova.

Svi natjecatelji, od najmlađih do onih starijih, pokazali su svoje vještine i potrošili posljednji atom snage kako s borilišta otišli kako pobjednici.

– Borbe su bile dobre, ozljeda nije bilo mnogo. I suci su s obzirom na natjecanje svoj posao odradili izvrsno, zadovoljni smo, toliko da smo ih na kraju i dodatno novčano nagradili. Napravili su izniman posao – kazao je Ivan Tomašić, te najavio kako će dogodine turnir biti još veći:

– Dobili smo mnogo pohvala. Pitali smo trenere i oni su nam svi do jednog rekli kako su zadovoljni. Pohvalili su natjecanje, te se nadamo kako će se i sljedeće godine odazvati našem pozivu. Mogu najaviti kako će dogodine turnir biti još veći.

Organizator je ove godine osigurao novčane nagrade za najbolje klubove, prvo mjesto je donosilo 600 eura, drugo 300, a treće 100 eura.

A najuspješniji klub na 7. Black Belt Open 2024. turniru bio je Pujanke ispred Zagreba i Žandarmerije Beograd.

Za njima slijede Black Belt BB, Panda Zagreb, Judo Jennersdorf, Rijeka, Lotus, Ippon Kamnik, Pinky…

Odgovori

Back to top button