Boks

Bob Arum predložio međusobni obračun između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera

Poznati boksački promotor Bob Arum volio bi uskoro vidjeti obračun između Anthonyja Joshue i Deontaya nakon posljednjih poraza.

Joshua je nedavno izgubio nokautom u petoj rundi protiv Daniela Duboisa, dok su od Brončanog bombardera bili bolji Joseph Parker i Zhilei Zhang.

Porazom protiv Dubois na priredbi na Wembleyu, bivši dvostruki prvak AJ je propustio priliku osvojiti IBF-ov naslov teške kategorije.

Pobjedom u tom meču vjerojatno bi dobio priliku boriti se za naslov apsolutnog prvaka svijeta, odnosno s boljim iz dvoboja između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

A Wilder nakon poraza protiv Parkera i Zhanga još nije odlučio – hoće li nastaviti karijeru ili otići u mirovinu.

Promotor Bob Arum vjeruje kako bi meč između Joshue i Wildera, a o njihovom međusobnom okršaju se dugo govorilo, mogao biti zanimljiv boksačkim fanovima.

– Joshua je prošao kroz mnogo ratova, ali mislim kako je za njega priča završena, kao i za Wildera. Ali možda se mogu međusobno boriti. To bi bilo dobro – istaknuo je Bob Arum.

No danas je želja za tom borbom manja nego što je bila prije godinu dana, a nema sumnje kako bi se AJ više volio boriti protiv Tysona Furyja nego Brončanog bombardera, jer bi mu to donijelo bolju zaradu.

Naravno, i revanš protiv Duboisa donosi mnogo više osim osvete za poraz. Pobjedom bi treći put postao svjetski prvak, te dobio priliku boriti se za naslov apsolutnog prvaka.

A Wilder se u boks upustio kako bi prikupio novac za kćer koja boluje od spine bifide. Tri borbe s Tysonom Furyjem osigurale su njegovu financijsku budućnost, što znači da nije pod pritiskom da pod svaku cijenu ponovno uđe u ring.

Odgovori

Back to top button