Boks

Joshua ne isključuje mogućnost da se u bliskoj budućnosti bori protiv Brončanog bombardera

Prije godinu dana mnogo se govorilo o mega-borbi između Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera, no kako bi došlo do njihovog okršaja, obojica su trebali pobijediti na velikoj boksačkoj priredbi koja je krajem 2023. održana u Saudijskoj Arabiji.

No taka scenarij se nije dogodio, AJ je svoj dio posla uspješno odradio pobjedom protiv Otta Wallina, a Wilder je bio inferioran u obračunu s Josephom Parkerom i na kraju je izgubio.

Njihovi putevi su se razišli. Joshua je dobio meč protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua, kojeg je nokautirao u drugoj rundi, a Brončani bombarder je pretrpio drugi poraz u nizu, prekidom u petoj rundi je izgubio protiv Zhileija Zhanga.

Anthony Joshua je nakon četiri pobjede stigao na korak do vrha teške kategorije i za osam dana ima priliku po treći put postati svjetski prvak. Naime, na Wembleyu ga čeka meč protiv IBF-ova prvaka Daniela Duboisa.

Premda je Joshua trenutačno usredotočen na meč protiv Duboisa, a pobjeda mu vjerojatno jamči okršaj s boljim iz dvoboja između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, koji revanš imaju u prosincu, AJ ne isključuje mogućnost da se u bliskoj budućnosti bori protiv Brončanog bombardera.

– Borba se još može dogoditi. To za mene nije velika stvar, borim se i za to sam plaćen. Nekad sam boksao besplatno – rekao je Anthony Joshua i dodao:

– Ugasite svjetla i prestanite govoriti gluposti, to bi bila samo borba. Da, borio bih se protiv Wildera.

Odgovori

Back to top button