Boks

Vladimir Kličko ističe kako Tysonu Furyju nedostaje discipline

Godinama se govorilo o boksačkom okršaju između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, no njihova ‘Bitka za Britaniju’ nikada se nije dogodila.

Obojica znaju protiv koga se bore u sljedećem meču, AJ u rujnu boksa protiv Daniela Duboisa za IBF naslov, a Kralj Cigana u prosincu u revanšu s Oleksandrom Usykom za WBA (Super), WBO i WBC-ov pojas.

Budu li Joshua i Fury pobijedili, moguće je da dogodine gledamo i njihov dvoboj, no hoće li se to dogoditi pokazat će vrijeme.

A bivši ukrajinski boksač i svjetski prvak Vladimir Kličko je ring dijelio s obojicom, a u potencijalnom dvoboju prednost daje Joshui.

– Moj favorit je Joshua. On je potpuni borac, ima sve – tehniku, veličinu, snagu i sposoban je to napraviti. A Fury je ispuhan. U jednom je trenutku ovdje, u drugom ga više nema. U povijesti je bilo mnogo takvih boksača – rekao je Vladimir Kličko i dodao:

– Takvi boksači mogu neko vrijeme biti uspješni, ali nisu dovoljno disciplinirani da tako nastave… Tyson želim sve najbolje, ali njemu nedostaje discipline, a to je važnije od motivacije. Iz iskustva mogu reći da mu nedostatak discipline otežava posao.

Odgovori

Back to top button