Kick & Thai

Na 7. Pit Bullovom Kickboxing ljetnom kampu sudjelovalo više od 200 boraca

Trofejni splitski borilački klub Pit Bull prošlog je tjedna održao sedmi ‘Kickboxing Summer Camp’. Kao i svake godine nastojali su biti što veći i bolji pa je i ovogodišnji prepoznat kao jedan od globalno najboljih u kickboxingu, piše na Facebooku Pit Bulla.

Ove godine u kampu je sudjelovalo više od 200 sudionika svih uzrasta i kategorija iz 18 država. Sedam trenera je besprijekorno odradilo predavanja i treninge na kojima se vidjelo i čulo dosta različitih načina treniranja, izvođenja tehničko taktičkih elemenata te sportsko psiholoških aspekata pripreme. Polaznici su u dvorani studentskog centra dr. Franjo Tuđman sve odslušali s velikom pozornošću.

Roberto Soldić u posljednji tren je morao otputovati na potpis novog ugovora pa nije mogao održati svoj trening. Polaznici su slušali niz vrhunskih atraktivnih kickboksača svjetske klase, nekadašnjeg prvog izazivača Gloryja u superteškoj kategoriji Mladena Brestovca koji se sprema za oproštajni meč.

Zatim sjajnog slovenskog prvaka Samo Petjea, potom dvojicu vrhunskih šampiona Pit Bulla Agrona Pretenija i Muhameta Deskaja, zatim trofejne trenere našeg kluba Antu Matasa, Gordana Vatavuka i Marka Žaju a najveću pozornost ponovo je pobudio fenomenalni litvanski teškaš i bivši prvak Gloryja Sergej Maslobojev.

Polaznici su tako iz prve ruke vidjeli i čuli sustave treninga s pomoću kojih su svi ovi eksperti došli do veličanstvenih uspjeha i postigli impresivne rezultate.

Sergey Maslobojev je u Litvi završio studij za sport na kojem se specijalizirao za sportsku psihologiju pa je polaznicima približio i taj kompleksni aspekt sporta.

Svih sedam dana bilo je sjajno ozračje i sudionici među kojima je bilo i niz najboljih svjetskih boraca i šampiona iz Gloryja, WAKO-a i ONE FC-a razmijenili su znanja te će ovaj kamp sigurno doprinijeti u njihovom dodatnom napretku.

Svi sudionici su najavili da će doći i dogodine. Split Summer Camp je učvrstio svoje mjesto na svjetskim borilačkim kalendarima. Sudionici su ostali impresionirani Splitom i našim povijesnim znamenitostima kao i našim morem i prirodnim ljepotama.

Kamp je i ove godine sufinanciran uz potporu Ministarstva turizma i sporta i pravi je primjer kako treba spajati šport i turizam te uključivati što veći broj mladih i zbog zdravstvenog i sociološkog aspekta.

‘Dogodine ćemo ponovo pokušati nadmašiti ovogodišnje rezultate i privući još više sudionika. Ovim putem od srca zahvaljujemo svim trenerima, sudionicima i podupirateljima bez kojih se ovaj projekt ne bi mogao ni održati, vidimo se sljedeće godine’, poručili su iz Pit Bulla.

Odgovori

Back to top button