Boks

Tyson Fury: Boks je kao droga i ja sam ovisan o njemu

Bivši WBC-ov prvak Tyson Fury je sredinom svibnja ostao bez naslova u meču za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandra Usyka.

Neporaženi ukrajinski boksač je podijeljenom odlukom sudaca svladao Kralja Cigana i prvi put nakon 25 godina ujedinio titule teške kategorije.

Dvojica najboljih teškaša na svijetu spremaju se za revanš koji će se 21. prosinca održati u Saudijskoj Arabiji.

A Fury je u nedavnom intervjuu ponovno govorio o odlasku u mirovinu, no ovaj put ne onako prenaglašeno kako smo to od njega navikli.

– Dugo sam zaljubljen u boks još od djetinjstva, a sada imam 34 godine. Mislim kako se moja karijera bliži kraju i to bi se moglo dogoditi u sljedećih nekoliko godina – kazao je Tyson Fury, te dodao:

– Odnos između mene i boksa je pun ljubavi i mržnje. Kad je dobar onda je stvarno dobar, a kada je loš tada je vrlo otrovan. Oduvijek sam u toj romantičnoj vezi, otkad sam bio dijete i sada kada imam svoju obitelj. Ostaviti se toga ili ne? Mnogo sam puta želio odustati od boksa, ali stalno me vukao natrag.

Kralj Cigana osim što odlično boksa, on je i veliki zabavljač. Možda nekad pretjera, ali ljudi ga vole, a to dokazuje njegova vojska fanova širom svijeta.

Publika mu daje posebnu energiju, a on im u ringu želi pružiti najveću predstavu koju će ikada vidjeti. U tome želi uvijek biti najbolji i ne bježi od činjenice da je veliki boksački ovisnik.

– Boks je kao droga i ja sam ovisan o njemu. Boks nije moj najbolji prijatelj, on me zlostavlja. Kada dođem u dvoranu, muči mi tijelo, um i dušu, ali nakon toga me dovodi do ekstaze – priznaje Tyson Fury i ističe:

– Ali ta navala osjećaja je nevjerojatna. Boks mi pruža najveće uspone, ali me zna i spustiti na najnižu razinu. Boks stvara veću ovisnost od bilo koje droge na svijetu. Kad si ovisan o tome nije jednostavno prestati.

Odgovori

Back to top button