Boks

Oleksandr Usyk priznao kako mu je Tyson Fury pružio najteži meč u karijeri: Prva po težini, strasti,…

Trenutačno najbolji boksač teške kategorije Oleksandr Usyk priprema se za revanš protiv Tysona Furyja, koji bi se trebao dogoditi u prosincu.

Neporaženi ukrajinski borac je sredinom svibnja u meču za apsolutnog prvaka svijeta podijeljenom odlukom sudaca svladao Kralja Cigana.

Usyk je prije nekoliko tjedana napustio IBF-ov naslov, koji je sad otišao u vlasništvo Daniela Duboisa, tak da u uzvratnom meču na stolu neće biti svi pojasevi svjetskog prvaka.

Ukrajinac je u svojoj karijeri izborio 22 pobjede, a do njih 14 je stigao nokautom.

Dvaput se borio protiv Anthonyja Joshue, pa s Danielom Duboisom, Derekom Chisorom, Tonyjem Bellewom, a kada je nedavno upitan tko mu je pružio najtežu borbu, nije dugo razmišljao – Tyson Fury.

– Ta je borba definitivno na prvom mjestu. Meč protiv Furyja bila mi je najzahtjevnija borba. Prva po težini, strasti, emocijama, po u svemu – kazao je Oleksandr Usyk, te istaknuo kako njegova majka želi da završi karijeru:

– Majka mi to govori nakon svake borbe, zabrinuta je, plače… No postoji put koji moram proći. Nevjerojatno je volim i znam koliko je bila žalosna kada sam bio bolestan ili imao neke probleme. Ja sam na misiji koju moram dovršiti i ne mogu samo otići.

Odgovori

Back to top button