Boks

Frank Warren objasnio zašto će meč između Duboisa i Joshua biti nešto posebno

Daniel Dubois će 21. rujna na Wembleyu braniti IBF-ov naslov u teškoj kategoriji protiv dvostrukog svjetskog prvaka Anthonyja Joshue, a šef Queensberryja Frank Warren vjeruje kako će ta borba šlag na tortu velikog rivalstva između njegove promocije i Hearnova Matchrooma.

Naime, Dubois je prije dva i pol mjeseca na priredbi ‘5 na 5’, gdje su Queensberryjevi boksači pomeli Matchroomovu ekipu pobijedio najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića.

Daniel je u tom meču osvojio IBF-ov pojas privremenog prvaka koji je nekoliko tjedana zamijenio pravim naslovom nakon što je Usyk napustio titulu.

Izgledno je kako će se pobjednik meča Dubois – Joshua boriti protiv boljeg iz revanša između Usyka i Furyja, koji će boksati krajem godine.

– Joshua će pokušati srediti našeg borca, ali to je boks. Mi ćemo sve još dodatno začiniti – rekao je Frank Warren, koji se nada da će dodatni pritisak donijeti još veću važnost te velike priredbe:

– To je sjajna borba na svim razinama. Toliko je toga na kocki za sve, to je ono što svi volimo i čemu svi težimo. Stvorena je ozbiljna konkurencija i vjerujem da će biti uzbudljivo, u to ne sumnjam.

Prvi čovjek Queensberryja ističe kako britanski boksači, kada se bore na Otoku, uvijek idu iznad svojih granica.

– Njih dvojica su dva najveća udarača u teškoj kategoriji od četiri najbolja teškaša na svijetu, to će biti briljantna borba – istaknuo je Frank Warren i dodao:

– Daniel je novookrunjeni IBF-ov prvak nakon što je u Rijadu u velikom stilu pobijedio Hrgovića. Ovo će mu biti prva obrana naslova i odlučan je da u tome bude uspješan. To će biti šlag na tortu pobjede Queensberryja protiv Matchrooma.

Odgovori

Back to top button