Boks

Gabrijel Veočić nakon pobjede protiv Jordanca: Iznenadio me brzinom

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić izborio je četvrtfinale u kategoriji do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu.

Brođanin je je u tvrdoj borbi nakon tri runde jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Jordanca Huseina Iashaisha.

Gabrijel je bio bolji u prve dvije runde, te je pametnom taktikom i preciznim udarcima sakupljao bodove.

U posljednjoj rundi Jordanac je bio nešto agresivniji, ali naš ga je borac sjajno držao na distanci i mirno borbu priveo kraju.

– Mogu reći da me jordanski borac iznenadio brzinom. Znamo da mu je ovo treća kategorija u kojoj boksa na Olimpijskim igrama i znali smo da je skidao kilograme. No, malo me iznenadio svojom brzinom, ali sam se uspio prilagoditi i slaviti. U prvoj rundi ide upoznavanje boksača, njihovih sposobnosti i mislim da sam nametnuo svoj stil i držao to do kraja – rekao je Gabrijel Veočić za HRT.

Naš borac je u drugoj rundi dobio javnu opomenu.

– Nepravedno sam dobio tu javnu opomenu, izgubio taj bod i to mi je otežalo nastavak. To je bilo na samom početku druge runde, stvarno sam se iznenadio kaznom, a sudac je morao i njemu dati javnu opomenu – istaknuo je Gabrijel Veočić i dodao:

– Ovo mi je najveće natjecanje na kojem sam ikad, nadam se da nije ni posljednje. Nije bilo treme, više me uhvatio onaj neobičan osjećaj, kad sam ušao u ovu veliku, dupkom punu dvoranu u Parizu, u kome nisam još nikad boksao. Došlo mi je dvadesetak navijača i rodbine iz Slavonskog Broda i Đakova, iz Pule i Malog Lošinja, drago mi je što sam ih razveselio.

Gabrijela u četvrtfinalu u petak od 17 sati čeka Dominikanac Cristian Javier Pinales, koji je izbacio prvog nositelja Kineza Tanglatihana Tuohetaerbiekea.

Odgovori

Back to top button