Boks

Joe Joyce se nada da može dohvatiti tron teške kategorije

Osvajač srebrne olimpijske medalje Britanac Joe Joyce u subotu u londonskoj O2 Areni boksa protiv sunarodnjaka Dereka Chisore.

Juggernaut se nakon dva teška prošlogodišnja poraza protiv Zhileija Zhanga vratio pobjedom, u ožujku je nokautom pri kraju desete runde pobijedio Kasha Alija.

Pred njim je sada vrlo važan meč koji bi mogao usmjeriti karijeru, a želja mu je jednog dana postati svjetski prvak teške kategorije.

– I dalje sam među deset najboljih teškaša na svijetu i mogu dobiti mnogo odličnih mečeva. Ima protivnika koji se žele boriti protiv mene, a protiv nekih mogu dogovoriti i uzvratne borbe. Još uvijek želim postati svjetski prvak. Svi imamo različite karijere, a moja je bila teška. No, pritisak oblikuje dijamant – kazao je Joe Joyce i dodao:

– Ne bih imao ništa protiv uzvratne borbe s Parkerom. Mogao bih se boriti protiv Joshue, Duboisa, pa i Furyja i Usyka. Tko god želi može se boriti protiv mene. Želim osvojiti svjetski naslov. Kao amater sam osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a trebao sam biti zlatni. Tijekom karijere nailazio sam na mnogo prepreka, no i dalje sam ovdje.

Odgovori

Back to top button