Boks

Hoće li se Genadij Golovkin vratiti u ring? ‘Nikad nisam govorio o odlasku u mirovinu’

Kazahstanska boksačka legenda, 42-godišnji Genadij Golovkin je svoj posljednji meč imao prije gotovo dvije godine kada je u trilogiji ponovno izgubio protiv Canela Alvareza.

Triple G nikada nije objavio kraj karijere u kojoj je izborio 42 pobjede (37 nokauta), a jedini kojeg nije svladao je Canelo (dva poraza i remi).

Napustio je IBF i WBA pojas prvaka srednje kategorije nakon što je postao predsjednik Olimpijskog odbora Kazahstana, pa se govorilo kako Golovkin više neće ulaziti u ring. No GGG ne odbacuje mogućnost povratka.

– Nisam u mirovini, a nikad nisam ni govorio o odlasku u mirovinu. U životu sam naučio kako o tome ne treba razmišljati. Bude li se ukazala prilika ili nešto iskrsne, ponovno ćete me vidjeti u ringu – rekao je Genadij Golovkin.

A protiv koga bi se GGG mogao boriti? Mogao bi tražiti nastup na nekoj od priredbi u Saudijskoj Arabiji, gdje bi mogao dobro zaraditi.

Chris Eubank Jr. (34) je još ranije pokazao želju za borbom protiv Golovkina i ta bi borba rasprodala priredbu u Velikoj Britaniji.

Nameće se još jedan protivnik – prvak WBC-ov prvak srednje kategorije 30-godišnji Carlos Adames. No taj meč vjerojatno ne bi donio veliku zaradu, a GGG-u bi predstavljao veliki rizik.

Golovkinov promotor Tom Loeffler želi da Genadij ima još jednu borbu, no sve je manje nade da će se to dogoditi.

– Uvijek sam se nadao još jednoj njegovo borbi, bilo da je to oproštajni meč u Kazahstanu ili jedan od okršaja na Bliskom istoku. No Golovkin trenutačno ima odgovoran posao, on je šef svakog nacionalnog olimpijskog tima u Kazahstanu. Dakle, to je za njega posao s punim radnim vremenom… – kaže Tom Loeffler i nastavlja_

– Čini se kako je okrenuo novu stranicu u svom životu. U Kazahstanu je postavljen na veliku poziciju i vjerujem kako će se sada tome maksimalno posvetiti. Ostat će uključen u sport, ali mislim kako više neće vraćati u ringu.

Odgovori

Back to top button