Boks

Veliki boksački trener vjeruje kako će Usyk ponovno pobijediti Furyja: Jeste li primijetili Tysonov pogled?

Oleksandr Usyk će pobijediti Tysona Furyja i u revanšu 21. prosinca – izjavio je Usykov bivši trener James Ali Bashir, koji je jedno vrijeme vodio i najbolju hrvatsku boksačicu Ivanu Habazin.

Sredinom svibnja Usyk je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Furyja i postao neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji.

Ukrajinac je veći dio borbe bio bolji od Kralja Cigana, koji je u devetoj rundi završio u nokdaunu. I samo su ga sudac i zvuk gonga za kraj runde u tom trenutku spasili od poraza.

Naravno, Tyson je teško prihvatio poraz, te je navodio nekoliko razloga zbog čega je Usyk pobijedio, a jedan od njih je bio i rat u Ukrajini.

No dvojac je ubrzo dogovorio revanš, koji je bio zajamčen u ugovoru, te su Usyk i Fury pristali na novi obračun i to 21. prosinca u Saudijskoj Arabiji.

No taj meč više neće biti za sve pojaseve teške kategorije. Naime, Ukrajinac je nedavno napustio IBF-ov naslov, koji će se u rujnu Daniel Dubois braniti u meču protiv Anthonyja Joshue.

– Znam da se Oleksandr Usyk u revanšu neće suočiti s istim Tysonom Furyjem. Ali ni Usyk neće biti isti, obojica će ispraviti pogreške koje su radili u prvoj borbi. Ali za mene je Usyk i dalje favorit, on vrhunski profesionalac – rekao je James Ali Bashir.

A Ukrajinac je pokazao kako se odlično prilagođava protivniku što je dokazao u dva meča protiv Anthonyja Joshue.

Usyk je u oba dvoboja bio bolji od Britanca, ma koliko god se AJ pripremao za revanš. A promijenio je i trenera.

– Oleksandr je snažan momak i svakog može ozlijediti. To je učinio i Tysonu Furyju, jako ga je ozlijedio. Jeste li primijetili Tysonov pogled krajem devete runde? Iz njegovog pogleda ste mogli pročitati: ‘Ozlijedio me, u ozbiljnoj sam nevolji’ – kazao je James Ali Bashir i podvukao:

– Mislim da bi Tyson pao u nesvijest da nije bilo tog suca u ringu. Kad je Tyson završio na konopcima, on je nestao. Poznajem tipa Usyka. Radio sam s njim tri godine. I znam da može udarati, snažan je momak. On je jači i od onoga što ljudi misle. On je smrtonosan. Kada te ozlijedi on će ići do kraja. To je Oleksandr Usyk.

Odgovori

Back to top button