Boks

Američka tinejdžerska zvijezda Nathan Lugo potpisao za Queensberry

Dvadesetogodišnji Amerikanac Nathan Lugo potpisao je ugovor s Frankom Warrenom i Queensberryjem, nakon profesionalnog debija u travnju kada je nokautom u prvoj rundi za samo 93 sekunde pobijedio sunarodnjaka Roberta Lartiguea.

Mladi američki boksač nadimkom Brickbuster u svojoj amaterskoj karijeri ima nevjerojatan omjer pobjeda i poraza – 223-19, a više od 40 mečeva je završio nokautom.

Tijekom amaterske karijere osvojio je 23 naslova nacionalnog prvaka, te brojna zlatne medalje na međunarodnim natjecanjima.

Lugo je prije dvije godine osvojio Elite National naslov i tako postao najmlađi borac koji se kvalificirao za olimpijske igre.

– Fantastičan je osjećaj iz amaterske zakoračiti u profesionalnu karijeru, te odmah potpisati ugovor s promotorskom kućom Queensberry – kazao je Nathan Lugo i dodao:

– To je jedna od najboljih promocija na svijetu, koja se brine za karijere najboljih boksača današnjice. Znam da ću pored njih ispisati povijest.

Nathanov trener i otac Mike Lugo, kao i ostali članovi tima, ističu kako je Queensberry prepoznao buduću boksačku zvijezdu.

– U našim je rukama ozbiljan talent, a to dokazuje njegov amaterski pedigre. Queensberry je potpisao s vrhunskim mladim borcem, koji gotovo kreće od nule. Nadamo se da će dosegnuti snove – istaknuo je šef Queensberryja Frank Warren i podvukao:

– Nathan je tako uzbudljiv i perspektivan borac, te jedva čekam da ga pokrenemo i krenemo dogovarati prave borbe. Sada mu trebamo dati zablista na višoj razini. Radujem se suradnji s njegovim timom, te ćemo zajedno Nathana vodi dio vrha.

Nathan Lugo. Foto: Queensberry

Odgovori

Back to top button