MMA

Dustin Poirier usporedio Khabibov i Makhachev stil borbe: Njegov je stisak poput škripca

Američki MMA borac Dustin Poirier se tijekom karijere borio protiv vrhunskih boraca, te je tri puta dobio priliku osvojiti UFC-ov pojas lake kategorije, ali je svaki meč izgubio.

Prvo je pretrpio poraz protiv Khabiba Nurmagomedova (rujan 2019.), pa od Charlesa Oliveire (prosinac 2021.), a nedavno je izgubio i od Islama Makhacheva.

Diamond se gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija osvrnuo na poraz protiv Makhacheva, te usporedio njegov stil borbe s onim koji je posjedovao Khabib.

Naime, protiv oba dagestanska borca je izgubio ‘submissionom’.

– Takvi stilovi borbe su mi najteži, stalno hrvanje i usporavanje ritma. No znao sam što mogu očekivati od Makhacheva, ipak je on prvak. Znao sam da je žilav i snažan, te posebno uporan. I bez svih tih stvari ne možeš biti u poziciji u kojoj se on nalazi – rekao je Dustin Poirier i dodao:

– Khabib i Makhachev imaju različita rušenja, no pritisak je sličan. Makhachev mnogo radi s gornjim dijelom tijela i stalno je pokušavao ući u klinč. Dok bi Khabib pokušavao s niskim ulascima u noge. Khabib je fizički jači, ali Islam ima nevjerojatan stisak. Obojica su snažni, no Makhachev stisak prilikom gušenja je poput škripca.

Odgovori

Back to top button