Kick & Thai

Hrvatski borci osvojili četiri medalje na SP-u u Grčkoj, Helena Jurišić i Vito Košar svjetski prvaci

Hrvatska reprezentacija u tajlandskom boksu polučila je izvrsne rezultate na Svjetskom prvenstvu u napravila je povijesni uspjeh u grčkom Patrasu.

Na globalnoj smotri nastupili su Helena Jurišić (do 75 kg) u seniorskoj konkurenciji i Lana Mađarić (do 67 kg) u kategoriji mlađih seniorki.

Kod seniora hrvatske su boje branili Vito Košar (do 86 kg) i Ivan Bertić (91 kg), te kod mlađih seniora Andrej (do 75 kg) i Luka Rukavina (do 67 kg).

Naši natjecatelji osvojili su četiri medalje. Helena Jurišić se po četvrti put okitila naslovom svjetske prvakinje.

U finalu se borila protiv turske protivnice, dominirala je i prekidom meča u drugoj rundi izborila titulu najbolje.

Sjajan je bio i Vito Košar koji je odličnim borbama izborio finale protiv trostrukog svjetskog prvaka Amerikanca Aarona Ortiza.

Hrvatski borac je u fantastičnom mečom pobijedio s 2:1, te se popeo na najvišu stubu pobjedničkog postolja.

Zanimljivo je spomenuti kako su se u istom trenutku Helena i Vito i borili na dva borilišta, te u samo nekoliko minuta ostvarili povijesni uspjeh za Hrvatsku u
tajlandskom boksu.

Lana Mađarić je u svom debiju na SP-u u kategoriji U23 osvojila srebro, a Ivan Bertić bio brončani.

Uz ove četiri medalje, odlične borbe u 1. kolu imali su Luka Rukavina i Andrej Ramljak, ali nisu uspjeli proći dalje.

Uz impresivan rezultat vrijedno je spomenuti da su Hrvatsku na SP-u predstavljali i dva naša suca – međunarodna sutkinja Filipa Merčep i nacionalni sudac Lovre Čačić.

‘Kako će tajlandski boks ove godine biti pokazni sport na Olimpijskim igrama u Parizu, 562 borca iz 93 zemlje, koji su nastupali na SP-u, izvelo je tradicionalni tajlandski ples Waikru na povijesnom mjestu Olimpia gdje su se održane prve Olimpijske igre’, piše u priopćenju Hrvatskog saveza u tajlandskom boksu.

Na ceremoniji u Olimpiji, predsjednik svjetske krovne Muaythai organizacije IFMA-e dr. Sakchye Tapsuwan dodijelio je trenerske licencije našem Mariju Košaru, Siniši Andrijaševiću i Dariju Jurišiću.

Pogledajte i galeriju:

Odgovori

Back to top button