Boks

Roy Jones Jr. prognozirao revanš između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja

Ukrajinac Oleksandr Usyk je prošlog mjeseca na priredbi u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca pobijedio britanskog teškaša Tysona Furyja i ujedinio pojaseve svjetskih prvaka teške kategorije.

Dugo očekivani meč oduševio je boksačke fanove. Obojica su odlično pripremili, te su prikazali vrhunski boks s mnoštvom sjajnih poteza.

Nakon prve polovice borbe činilo se kako Kralj Cigana kontrolira situaciju u ringu, te je bio u prednosti.

No onda je Usyk pojačao ritam, te u devetoj rundi zasipao kanonadu udaraca kojom je Britanca poslao u nokdaun.

Fury u ostale tri runde nije napravio ništa značajnije kako bi pobijedio u dvoboju.

Nedavno je potvrđen uzvratni meč. Usyk i Fury trebali bi se 21. prosinca ponovno sastati u ringu.

Svjetski prvak u četiri kategorije Roy Jones Jr. prognozirao je ishod tog dvoboja.

– Nisam baš siguran da Fury može pobijediti u revanšu. U prvom meču dogodile su dvije važne stvari, Usyk je pokazao da može ozlijediti i pobijediti Furyja – rekao je Roy Jones Jr. i nastavio:

– Usyk je znao u što se upušta i sada je dokazao može ozlijediti Furyja. Manji čovjek zna kako može ozlijediti većeg od sebe. Usyk je favorit u revanšu, ali mora biti oprezan. Fury je vrlo pametan tip i dobro se prilagođava. Usyk zna da može ozlijediti i pobijediti Furyja, pa bi ga mogao podcijeniti. Ali opet svi znamo da je Fury tijekom karijere bio sedam puta u nokdaunu.

Jones je upitan bi li Fury trebao ići na nokaut kako bi bio siguran u pobjedu protiv Usyka.

– Ne, ne mislim tako. Nikada nismo mogli znati kada će Tyson Fury nekoga nokautirati. To je učinio Deontayu Wilderu, ali Usyk je potpuno drukčiji borac – istaknuo je Roy Jones Jr., pa objasnio:

– Joshua je snažno udarao Usyka i nije ga nokautirao. Kako će ga onda Fury nokautirati? To je nerealno. Joshua nije srušio Usyka, ali je nokautirao Ngannoua. A Fury nije mogao nokautirati Ngannoua. Pa onda kako će srušiti nekoga koga Joshua nije mogao nokautirati?

Odgovori

Back to top button