Boks

Joseph Parker: Duboisu je pobjeda protiv Hrgovića jedna od najvećih u karijeri

Dugo je Filip Hrgović čekao borbu za pojas, pa makar to bio i IBF-ov naslov privremenog prvaka, no kada je trebao pokazati što zna, potpuno je podbacio.

Hrvatski teškaš je prošlog vikenda na boksačkoj priredbi u Rijadu prekidom u osmoj rundi izgubio protiv Britanca Daniela Duboisa. El Animalu je to bio prvi poraz u karijeri.

Filip se ovim porazom vratio nekoliko koraka unazad i sada će trebati barem dvije, tri borbe (i pobjede) protiv ozbiljnijih protivnika želi li se vratiti u društvo najboljih.

A na meč između Hrgovića i Duboisa se osvrnuo WBO-ov obvezni izazivač Joseph Parker, koji se nakon poraza protiv Joea Joycea prije dvije godine vratio pobjedama.

Trenutačno ima pet pobjeda u nizu, a posebno značajne su bili zadnje dvije, lani protiv Deontaya Wildera i u ožujku kada je svladao Zhileija Zhanga.

– Hrgović je bio favorit i snažno je ušao u meč, No Dubois se držao taktike i bio je dosljedan, stalno je pritiskao i na kraju pobijedio. Baš me iznenadio. Mislim da je to jedna od njegovih najvećih pobjeda u karijeri – istaknuo je Joseph Parker, te iznio prognozu mogućeg meča između Duboisa i Joshue:

– Budu li se u rujnu borili na Wembleyju, Dubois će biti autsajder. Izgledao je vrlo dobro protiv Hrgovića, ali sada će se boriti s Joshuom, bit će to za njega veći izazov. Trebat će više koncentracije i raznovrsnije udarce, te će se morati više kretati. Joshua je zvijer, dobro je izgledao u posljednja dva meča. Dubois će protiv AJ-a morati učiniti više nego što je napravio u meču s Hrgovićem.

Odgovori

Back to top button