Boks

Anthony Joshua uputio Wilderu ohrabrujuće riječi nakon njegovog poraza protiv Zhanga

Dvostrukog svjetskog prvaka Anthonyja Joshuu mnogo se puta povezivalo s Deontayem Wilderom u njihovom mogućem međusobnom obračunu.

No u gotovo zadnjih deset godina to se nije dogodilo. Joshuin promotor Hearn često je u zadnje vrijeme spominjao potencijalnu borbu s Brončanim bombarderom, no nakon lanjskog poraza protiv Josepha Parkera i sada protiv Zhileija Zhanga taj interes je splasnuo.

Dugo se govorilo kako će dvoboj između Joshue i Wilder biti ‘najveća boksačka borba u povijesti’, a sada ta priča može dobiti nastavak ‘što-ako’, jer mali su izgledi da se taj meč ikada održi.

Obračun njih dvojice bio je aktualan još dok su obojica bili neporaženi svjetski prvaci, te se očekivalo kako će upravo oni biti borci koji će se boriti za sva četiri pojasa u teškoj kategoriji.

No boksačka politika stala je na put tom dvoboju i oduzela fanovima veliki bitku za apsolutnog prvaka kraljevske divizije.

Vjerojatno posljednja prilika za meč između AJ-a i Brončanog bombardera prokockana je prošlog vikenda kada je Wilder nokautom u petoj rundi izgubio protiv Zhanga.

Joshua je na subotnjoj priredbi iz prvog reda pratio mečeve svojih potencijalnih protivnika.

– Uglavnom sam usredotočen samo na ono što je ispred mene, ali sada sam mogao kružiti pogledom oko ringa i zaviriti iza kulisa. Shvatio sam da ono što radim nije dovoljno. Ne radi se samo o pobjedi, moraš i dominirati – rekao je Anthony Joshua i dodao:

– U ringu se sve vidi – gdje si bio, što si radio, gdje su ti bile misli… Moram shvatiti što sve radim u ringu, jer stvarno želim dominirati.

Joshua je imao i nekoliko ohrabrujućih riječi za Brončanog bombardera istaknuvši kako to za njega ne mora biti kraj karijere.

– Wilder se može vratiti, ali on ima svoju obitelj i za njega postoji život izvan boksa. Uživam boriti se u Londonu, u Saudijskoj Arabiji ili u Americi. To je blagoslov i ne traje vječno. Poručio bih Wilderu neka se pokuša još jednom vratiti – istaknuo je Anthony Joshua, koji bi svoj sljedeći meč mogao imati 21. rujna na Wembleyu vjerojatno protiv Daniela Duboisa:

– Protivnike moram odabrati jednog po jednog. Neće biti lako, ali takav je moj mentalitet. Prvo dođe jedan, a onda žele svi. Wembley, O2, York Hall – gdje god mi dogovore borbe, ja ću se tamo pojaviti i obaviti posao.

Odgovori

Back to top button