Boks

Predsjednik IBF-a: Rano je govoriti hoće li mogući meč između Duboisa i Joshue biti za pojas

Dugo je Filip Hrgović čekao svoju priliku kako bi se borio za svjetski naslov, pa makar to bio i meč za IBF-ov pojas privremenog prvaka, no kada je bilo najpotrebnije, El Animal je podbacio.

Britanac Daniel Dubois je prošlog vikenda na priredbi u Rijadu prekidom u osmoj rundi pobijedio najboljeg hrvatskog boksača i osvojio privremeni naslov, te postao obvezni izazivač.

No sada u IBF-u moraju odlučiti hoće li apsolutnom prvaku teške kategorije Oleksandru Usyku oduzeti pojas. Bude li se to uskoro dogodilo britanski teškaš će biti svjetski prvak.

Dubois bi se tada mogao boriti protiv Anthonyja Joshue, a mnogi nagađaju kako bi se to trebalo dogoditi u rujnu na velikoj priredbi na Wembleyu. Za tada je i najavljen AJ-ov povratak u ring.

Predsjednik IBF-a Daryl Peoples pokušao je objasniti situaciju oko potencijalnog meča za naslov prvaka u kojem bi se mogli sresti Dubois i Joshua.

– Ne želim nagađati – istaknuo je Daryl Peoples, pa nastavio:

– Još uvijek nitko ni s kim nije razgovarao. Dubois je privremeni prvak i novi obvezni izazivač. Zasad je rano govoriti što će se dogoditi i hoće li mogući meč između Duboisa i Joshue biti za ‘pravi’ pojas.

Nije tajna kako bi revanš između Usyka i Furyja, bude li on ponovno za sva četiri najznačajnija pojasa prvaka, svima donio veliku zaradu, tako da će u IBF-u u sljedećem razdoblju sigurno tražiti najbolje rješenje.

Joshua i Dubois mogli bi se boriti za IBF-ov privremeni pojas, a onda bi pobjednik mogao dobiti priliku boriti se s boljim iz revanša između Usyka i Furyja.

Odgovori

Back to top button