Boks

Frank Warren otkrio planove za budućnost: Saudijci su oteli zabavu Las Vegasu

Boksački promotor Frank Warren ističe kako je Saudijska Arabija u posljednje vrijeme preuzela vodeću ulogu u organizaciji velikih priredbi ostavivši iza sebe Las Vegas.

Prvi čovjek Queensberry promocije može biti itekako zadovoljan posljednjom priredbom u Rijadu prošlog vikenda na kojoj je svih pet njegovih boraca pobijedilo kolege iz Matchrooma.

Na istom eventu nastupio je i naš Filip Hrgović koji je prekidom u osmoj rundi izgubio protiv Britanca Daniela Duboisa u meču za IBF-ov pojas privremenog prvaka.

Warren je najavio kako će Saudijska Arabija ove godine biti domaćin još nekim boksačkim spektaklima koje bi trebali predvoditi mečevi između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola (12. listopada), odnosno Oleksandra Usyka i Tysona Furyja (21. prosinca).

– Ovo je nevjerojatno. Sezona u Rijadu. Saudijcima je boks jedna od glavnih atrakcija. Mnogo su u to uložili kako bi Rijad postao svjetska prijestolnica velikih predstava. Oteli su zabavu Las Vegasu i u to nema sumnje. I sada može biti samo veće i bolje – rekao je Frank Warren i nastavio:

– Dugo sam u ovom poslu i svaki put kada sam u društvu s Njegovom Ekselencijom i razgovaramo o tim stvarima i budućim borbama, stalno slušam u nevjerojatnim planovima. Mislio sam da sam sve čuo, ali nisam.

Frank Warren je najavio kako će se krajem lipnja u Londonu održati presica na kojoj će biti riječ o priredbi u rujnu na Wembleyu, gdje bi glavni događaj mogao biti meč između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa.

– Pripremamo mnogo toga, bit će vrlo uzbudljivo – istaknuo je Frank Warren, te pohvalio suradnju s kolegom Eddiejem Hearnom na subotnjoj priredbi ‘5 na 5’:

– Radili smo zajedno za dobrobit boksa i u tome uspjeli. Bilo je fantastično. Velika noć za boks.

Odgovori

Back to top button