Boks

Filip Hrgović nakon poraza pao u poretku na svjetskoj ljestvici teškaša

Iza Filipa Hrgovića je teška noć. Najbolji hrvatski boksač je na priredbi u Rijadu prekidom u osmoj rundi izgubio protiv Daniela Duboisa.

Hrgović je napokon dobio priliku boriti se za naslov, odnosno za IBF-ov pojas privremenog prvaka, kojim bi mu se otvorila vrata još većim borbama.

No porazom od Britanca sada je bačen nekoliko koraka unazad, te želi li ponovno doći u sličnu poziciju trebat će se ozbiljno primiti posla.

El Animal je također pao i u poretku na BoxRecovoj ljestvici najboljih svjetskih teškaša koja se ažurira nakon svake borbe.

Naime, Hrgović je nakon ovog poraza pao na 18. poziciju što je deset mjesta slabije u odnosu na poredak uoči borbe protiv Duboisa.

Naš teškaš je nakon pobjede protiv Zhileija Zhanga u kolovozu 2022. stalno bio među 15 najboljih na BoxRecovoj ljestvici, a još je pobjeđivao Demseyja McKeana i Marka De Morija.

Na prvom mjestu poretka je Ukrajinac Oleksandr Usyk, koji je nedavno pobijedio Tysona Furyja u meču za apsolutnog prvaka svijeta. Slijede ga Anthony Joshua i Agit Kabayel, a Kralj Cigana je sada na četvrtom mjestu.

Odgovori

Back to top button