Boks

Filip Hrgović se večeras vraća u ring! Evo kada i gdje možete gledati boksački spektakl

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović danas se na velikoj priredbi u Rijadu bori protiv Britanca Daniela Duboisa za IBF-ov pojas privremenog prvaka.

No taj bi se pojas s vremenom mogao zamijeniti i za onaj pravi, jer u IBF-u još nisu odlučili hoće li Oleksandru Usyku oduzeti naslov nakon što je zakazao revanš s Tysonom Furyjem.

Hrgović protiv Britanca traži 18. profesionalnu pobjedu u karijeri, kojom bi širom otvorio vrata najvećim borbama. Naime, Filip je već godina u samom vrhu teške kategorije, ali nikad nije dobio pravu priliku.

– Obećali su mi da će to biti borba za naslov. Čekao sam dvije godine, imali su meč za apsolutnog prvaka i ova borba protiv Duboisa trebala je biti za pravi IBF-ov pojas. Ali nije važno, ja samo želim pobijediti – rekao je Filip Hrgović u izjavi za TNT Sports, pa dodao:

– Dvije godine čekam na borbu za naslov s pozicije obveznog izazivača i na ono što bi se tek trebalo dogoditi u budućnosti. Zaju me već četiri godine. Ispričavam se na izrazu, ali nemam drugu riječ kojom bi opisao to što mi rade s tim IBF-ovim statusom. Nakon toliko vremena zaslužio sam napasti pravi pojas.

Naš borac bi pobjedom protiv Duboisa mogao u rujnu dobiti priliku boriti se protiv Anthonyja Joshue.

Borci su odradili vaganje i posljednje sučeljavanje uoči dvoboja. Hrgović (112,2 kg) je bio nešto teži od Duboisa (111,5 kg).

Priredba počinje u 20 sati, a dvoboj između Hrgovića i Duboisa očekuje se iza 22 sata.

Pravo za prijenos ima jedino globalni servis DAZN čija mjesečna pretplata iznosi 9.99 eura, a sam PPV priredbe košta 19.99 eura.

Glavna borba je teškaški obračun između Deontaya Wildera i Zhileija Zhanga, dok će Dmitrij Bivol (trebao se boriti protiv Artura Beterbieva) svoju WBA titulu poluteške kategorije braniti protiv Malika Zinada.

Raspored borbi priredbe ‘5 na 5’ – Matchroom protiv Queensberry:

Deontay Wilder vs Zhilei Zhang (teška kategorija)
Filip Hrgović vs Daniel Dubois (za IBF-ov pojas privremenog prvaka)
Austin Williams vs Hamzah Sheeraz (srednja kategorija)
Dmitrij Bivol vs Malik Zinad (za WBA pojas u poluteškoj kategoriji)
Raymond Ford vs Nick Ball (za WBA pojas u perolakoj kategoriji)
Craig Richards vs Willy Hutchinson (poluteška kategorija).

Odgovori

Back to top button