Boks

Usykov promotor: Nama nije ni važno što Fury misli o datumu revanša

Britanac Tyson Fury je za kraj godine dogovorio uzvratni meč protiv apsolutnog prvaka Ukrajinca Oleksandra Usyka.

Kralj Cigana je u vrlo neizvjesnoj borbi na priredbi u Rijadu podijeljenom odlukom sudaca izgubio od ukrajinskog boksača.

Neporaženi Usyk ujedinio je naslove u teškoj kategoriji i tako nakon 25 godina postao prvi borac koji je postao neprikosnoveni prvak u kraljevskoj diviziji.

Revanš je dogovoren za 21. prosinca, a to je potvrdio i Usykov promotor Aleksander Krasjuk.

– To je datum koji smo željeli, a onda i potvrdili s Njegovom Ekselencijom. Uzvratna borba je dogovorena za 21. prosinca, no kod Furyja se nikad ne zna. U stvari nama nije ni važno što on misli o tom datumu. Kada se razgovaralo o revanšu složili smo se da to bude do kraja godine – rekao je Aleksander Krasjuk.

Je li Usyk razmišljao o odlasku u mirovinu?

– Nikada nismo o tome razgovarali. Možda je bilo glasina, možda je netko drugi dao svoje mišljenje, ali mi nikada nismo o tome pričali. Borac o tome mora sam odlučiti. Kada osjeti da više nema što dokazivati i ne želi se buditi u 5 ujutro kako bi taj dan odradio tri treninga onda će vjerojatno objesiti rukavice o klin – kazao je Krasjuk.

Promotor ističe kako nije istina da je prvak u meču protiv Furyja ozlijedio jagodičnu kost.

– Ne, to nije istina, objasnio sam na presici nakon borbe. Imao je staru ozljedu, ponovno mu je stradao implantat na gornjoj čeljusti. Poslušao liječničke savjete i sada se oporavlja – podvukao je Usykov promotor.

Odgovori

Back to top button