Boks

Luka Pratljačić i Sara Beram u srijedu nastupaju na olimpijskom kvalifikacijom turniru u Bangkoku

LUKA PRATLJAČIĆ (26) boksa svoj prvi meč na 2. turniru svjetskih kvalifikacija u Bangkoku za Olimpijske igre u Parizu 2024., njegov je meč 14- iz osam sati po srednjoeuropskom vremenu, piše na Facebooku HBS-a.

Naš prvak u superteškoj kategoriji +92 kg bori se u 1/16 finala protiv reprezentativca Mauricijusa Josepha Kennedyja St. Pierrea koji je u eliminacijama jednoglasnom odlukom svladao predstavnika Gane (Pratljačić bio slobodan).

Joseph Kennedy St. Pierre (31) s Mauricijusa nastupio je uspješno još na Olimpijskim igrama u Riu de Janeiru 2016. godine nakon čega se borio u profi-mečevima, a znatno je niži od našeg osječkog diva Luka Pratljačića – St. Pierre Kennedy je visok 180 cm, a Pratljačić 196 cm.

U 13. meču u srijedu, uoči borbe Pratljačića i St. Pierrea, bore se Ukrajinac Lovchynskyi i Nigerijac Onyekwere, a jedan od njih bit će protivnik Pratljačiću ako prođe u sljedeću rundu olimpijskih kvalifikacija, u 1/8 finala.

Luka je Ukrajinca Dmytra Lovchynskyija jednoglasnom odlukom pobijedio na 1. turniru svjetskih kvalifikacija u Busto Arsiziju!

Na Olimpijske igre s turnira u Tajlandu kvalificirat će se četvorica polufinalista u superteškoj kategoriji!

SARA BERAM (29) nakon uvodne pobjede i velikog revanša Japanki Taguchi bori se u 1/8 finala kategorije do 60 kg protiv Slovakinje Miroslave Jedinakove koja je na startu prekidom svladala predstavnicu Kosova.

Sara protiv Slovakinje nastupa u četvrtom meču iza 13.30 sati.

Slovakinja Jedinakova (24) je pet godina mlađa od naše Sare, a prije dvije godine bila je prvakinja Europe do 22 godine u Poreču.

I naša Sara i Slovakinja Jedinakova dosad su imale po dva pokušaja za plasman na Olimpijske igre – na Europskim igrama 2023. u Krakovu i u ožujku ove godine na 1. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju.

Iz Sarine kategorije do 60 kg plasman će izboriti samo tri najbolje!

Ostalo dvoje naših olimpijskih kandidata, NIKOLINA ĆAĆIĆ (57 kg) i MARKO ČALIĆ (92 kg) prve mečeve u Bangkoku imat će u četvrtak, 30. svibnja 2024. godine.

Odgovori

Back to top button